bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,653.05 4.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.61 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 551.37 2.69%
solana
Solana (SOL) $ 140.79 4.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502784 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457594 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153253 3.24%

Bank For International Settlements Başkanı: Kripto Para, Fiat Paralara Meydan Okumuyor

bank

Bank For International Settlements (BIS) başkanı ve aynı zamanda ekonomist Agustin Carstens, CNBC International ile yaptığı röportajda Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerinin çok fazla ilerleyemedikleri için fiat paralara engel oluşturmadığını söyledi.

“Kripto paraların, şu anda itibari paranın egemenliğine son verecek bir zorluk çıkaracağını düşünmüyorum.”

Carstens, kripto para birimlerinin esas olarak arbitraj fırsatlarından yararlanmak ve yasal gereklilikleri ortadan kaldırmak için kullanıldığını savundu. Carstens, stablecoin’ler söz konusu olduğundaysa  “çok sınırlı uygulamaların” olduğunu ve bu kripto paraların kendi özel amaçları olduğunu dile getirdi.

BIS başkanı ayrıca, merkez bankaları tarafından piyasaya sürülmesi planlanan CBDC’lerin uluslararası sonuçlarını değerlendirmenin de önemine vurgu yaptı.Çin ve İsveç gibi ülkeler şu sıralar devam eden CBDC yarışının ön saflarında yer alıyor. Buna karşın FED başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, dijital dolar için aceleci olmadıklarını kaydetti.

Cartens’in Bitcoin Yorumu

Carstens daha önce de topluluk tarafından “gülünç” bulunan bir Bitcoin yorumu yapmıştı. Carstens, Ocak ayında Bitcoin ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Yatırımcılar Bitcoin’in tamamen parçalanabileceğinin farkında olmalıdır.”

Bitcoin bu yorumun ardından %100’e yakın bir oranda yükseldi. 13 Mart 2021’de de 60 bin dolar sınırını aştı.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala