bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,489.01 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,062.79 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 549.43 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 140.37 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501257 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455496 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151536 1.13%

Balinalar, 710 Milyon ‌Dolarlık Tether Sattı

balinalar 710 milyon dolarlik tether satti

Kripto para piyasasındaki düşüş ile beraber yatırımcılar bu durumdan oldukça etkilendi. Santiment tarafından alınan en son verilerine göre; balinalar, yaşanan düşüşün ardından piyasada USDT varlıklarını aktif olarak satıyorlar. Bilindiği üzere dün Tether’in (USDT) fiyatı 0.97 dolara kadar gerilemişti. Daha sonra piyasanın toparlanması ile beraber Tether tekrar 1 dolara yükseldi.

Balinalar, Aktif Olarak Tether (USDT) Satıyor

Santiment tarafından bugün yapılan bir paylaşıma göre; önemli balina adresleri 710 milyon ‌dolar değerinde Tether sattı. Söz konusu olan bu büyük satış işlemi balina adreslerine USDT‘nin en büyük bir günlük dökümü olarak kabul ediliyor. Ayrıca Santiment, bu adreslerin bağlı olduğu ağ hakkında hiçbir veri sağlamadı.

Santiment konu ile ilgili olarak şu şekilde paylaşım yaptı:

Tether ‘nin 1 dolarlık sabit değerini kaybetmesinin ciddiyetine dair herhangi bir şüphe olması durumunda, önemli balina adresleri bugün USDT ‘de toplam 710 milyon dolarlık bir düşüş yaşadı. Bu, kriptonun en büyük stablecoin geçmişindeki 100.000’den 10M USDT adreslerine en büyük bir günlük dökümdür.

Balinalar arasındaki böyle bir paniğin arkasındaki ana neden ise UST’nin dolar ile sabit tutma konusundaki sorunlarına bağlı olabilir. 

Ek olarak Tether’in (USDT) düşüşü ile ilgili dün Tether CTO’su Paolo Ardoino‘dan açıklama gelmişti. Son olarak haberin yazımı esnasında Tether (USDT) CoinGecko’da 1,00 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala