bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,526.48 3.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.80 2.88%
bnb
BNB (BNB) $ 550.55 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 130.85 5.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.491021 1.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442709 2.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143955 8.12%

Balaji Srinivasan’ın Yılın İlk Çeyreğindeki Kripto Yatırımları (2023)

Balaji Srinivasan yatirimlari

Bu yazımda önde gelen melek yatırımcılardan Balaji Srinivasan’ın 2023 yılının ilk çeyreğindeki kripto para sektöründe yaptığı yatırımlara yakından bakacağız. 

Kripto para topluluğunun önde gelen isimlerinden Balaji Srinivasan, kripto para, biyoteknoloji, eğitim gibi alanlarda uzmanlığa sahip. Balaji Srinivasan, genomik şirketi Counsyl ve kullanıcılarının Bitcoin ödülleri kazanmasına olanak sağlayan Earn.com’un (eski adıyla 21 Inc) şirketlerinin kurucu ortakları arasında yer alıyor. Srinivasan geçmişte Coinbase, a16z, Earn, Counsyl, Teleport, Coin Center gibi şirketlerde yer aldı.

Balaji Srinivasan gibi melek yatırımcılar, potansiyeli yüksek girişimleri, henüz proje aşamasındayken bulup erken dönem yatırımlar yapıyor. Bu nedenle potansiyeli yüksek yeni kripto para projelerini bulmak isteyen bireysel yatırımcılar için risk sermayesi şirketlerinin para akışını takip etmek akıllıca olabilir. 

Sözü çok uzatmadan Balaji Srinivasan‘ın 2023 yılının ilk 3 ayında yaptığı kripto para yatırımlarına yakından bakalım. Çeşitli kaynaklardaki verileri göz önünde bulundurduğumuzda Balaji Srinivasan‘ın 10 farklı yatırım turuna katıldığı göze çarpıyor. Bunlar şu şekilde:

1- Cypher Wallet

Cypher Wallet, kripto paraların kullanımı konusundaki karmaşaya çözüm getiriyor. Web3 sektöründe her şey için tek bir cüzdan konseptiyle yola çıkan Cypher Wallet’ın kullanıcıları birçok farklı zincirde işlem gerçekleştirebilir, kripto para satın alabilir ve varlıklarını yönetebilir. Cypher Wallet ile birlikte kullanıcılar tek bir cüzdan üzerinden istedikleri ağdaki uygulamalara kolaylıkla bağlanabilir.

Cypher Wallet, 19 Ocak’taki tohum yatırım turunda aralarında Balaji Srinivasan‘ın da yer aldığı VC’lerden 4,3 milyon dolar topladı. Yatırım turuna Y Combinator liderlik etti.

Cypher Wallet CeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

2- VitaDAO (VITA)

VitaDAO, insanların yaşamlarını iyileştirebilecek uzun ömürlülük bilimini finanse etmeye ve ilerletmeye adanmış, topluma ait bir kolektiftir. VitaDAO topluluğun desteğiyle yaşa bağlı hastalıkların gidişatını değiştirebileceğine inanıyor.

VitaDAO, özel token satışında aralarında Balaji Srinivasan‘ın da yer aldığı risk sermayedarlarına 4,1 milyon dolarlık VITA token satışı yaptı. Projenin yatırımcıları arasında COVID-19 pandemisi sırasında adından çokça söz ettiren Pfizer Venture Investments da yer alıyor.

VitaDAO topluluk kategorisinde faaliyet gösteriyor.

3- Sesame Labs

Sesame Labs bir web3 pazarlama platformu olarak faaliyet gösteriyor. Şirketlerin rakiplerinin verilerinden faydalanarak reklam kampanyalarını yönetmelerine, geliştirmelerine olanak tanıyan Sesame Labs, kampanya yönetim platformu, reklam ağı ve müşteri ilişkileri yönetim araçları geliştiriyor.

Sesame Labs, 8 Şubat’ta Balaji Srinivasan‘ın da katıldığı tohum yatırım turunda 4,5 milyon dolar topladı.

Sesame Labs, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

4- Ironblocks

Ironblocks, Web3 dünyasında güvenliği sağlamayı amaçlayan bir uçtan uca siber güvenlik platformu geliştiriyor. Ironblocks, Web3 şirketlerinin platformlarını verimli bir şekilde güvence altına almalarını sağlayan benzersiz sensörler ve birden fazla zincirdeki kötü niyetli etkinlikleri tespit eden bir filtreleme sunuyor.

Ironblocks, 15 Şubat’ta Balaji Srinivasan‘ın da katıldığı tohum yatırım turunda 7 milyon dolar fon topladı.

Ironblocks, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

5- Salsa

Salsa, kullanıcılarının POAP’ları aracılığıyla yeni insanlarla tanışmasına ve sohbet etmesine olanak sağlayan bir mesajlaşma uygulaması. Salsa, mesajlaşma sektörüne blockchain teknolojisini entegre ediyor.

Salsa, 16 Şubat’taki tohum yatırım turunda Balaji Srinivasan‘ın da 2 milyon dolar topladı.

Salsa, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

6- Renegade

Renegade yeni bir merkezsiz borsa ve dark pool olarak faaliyet gösteriyor. Renagade kullanıcıların gizliliği ön planda tutarak alım satım işlemleri gerçekleştirmesine olanak sağlıyor. Alım satımdan önce ve sonra işlemler maskelenerek gizleniyor. Bu sayede hiç kimse kullanıcıların bakiyesini ve işlemlerinin ayrıntılarını öğrenemiyor.

Renegade, 20 Şubat’taki tohum yatırım turunda aralarında Balaji Srinivasan‘ın da yer aldığı risk sermayedarlardan 3,4 milyon dolar topladı.

Renagade DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

7- Chaos Labs

Chaos Labs, kripto protokollerinin kullanıcı fonlarını korurken risk yönetimini ve sermaye verimliliğini optimize etmesini sağlayan ilk otomatik, zincir içi ekonomik güvenlik sistemidir.

Chaos Labs, 21 Şubat’taki tohum yatırım turuna Balaji Srinivasan da katıldı. Toplamda 20 milyon dolarlık finansman toplanan yatırım turuna Jump CryptoAvalanche FoundationUniswap Labs VenturesPolygon FundCoinbase Ventures, OpenSea Ventures gibi önde gelen kripto para şirketleri de katıldı. 

Chaos Labs, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

8- Den

Den, zincir üstü kuruluşlar için gözetimsiz çoklu imza destekli cüzdan sağlıyor. Hem DAO’lar hem de geleneksel kuruluşlar dahil olmak üzere ekipler protokolleri yönetmek, DeFi ile etkileşim kurmak, zincir üzerindeki işlemler ve daha fazlası için Den’i kullanıyor. Den, Safe Contracts (eski adıyla Gnosis Safe) üzerinde geliştirilmiştir.

Den, 22 Şubat’taki Balaji Srinivasan‘ın da katıldığı tohum yatırım turunda 2,8 milyon dolar topladı.

Den, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

9- Proven

2022 yılında kurulan Proven, şirketlerin finansal rakamlarını müşterilere ve iş ortaklarına kanıtlamaları için sıfır bilgi kanıtları kullanıyor. Stabilcoinlerin, varlık yöneticilerinin ve saklama kuruluşlarının ödeme güçlerini kanıtlamalarını sağlayan sıfır bilgi kanıtları geliştiricisidir.

Proven, 9 Mart’ta duyurulan ve Balaji Srinivasan‘ın da yer aldığı tohum yatırım turunda 15,8 milyon dolar yatırım aldı.

Proven, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

Metalink, NFT yatırımcılarının portföylerinin değerini doğru bir şekilde hesaplamalarına ve fiyat hareketlerini gerçek zamanlı olarak takip etmelerine yardımcı olmak için birden fazla platformdan canlı NFT taban fiyat verilerinin yanı sıra nadirlik özelliği verilerini de çeker.

Metalink, 15 Mart’ta duyurulan ve Balaji Srinivasan‘ın da katıldığı tohum yatırı turunda 6 milyon dolar topladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala