bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,489.01 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,062.79 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 549.43 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 140.37 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501257 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455496 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151536 1.13%

Baidu’nun Metaverse Projesi Gecikebilir

Baidu Metaverse

Metaverse sektörü son dönemde kurum ve kuruluşların odak noktası olmuş durumda. Son dönemde artan popülaritesi sebebiyle birçok şirket kendi metaverse projeleri üzerine çalışıyor. Bu projelerden bir tanesi de Çin merkezli arama motoru olan Baidu‘dan gelmişti. Son olarak kendi metaverse’ü üzerine çalıştığını açıklayan şirket, metaverse‘ünü hayata geçirebilmek için altı yıl gerektiğini belirtti.

baidunun metaverse projesi gecikebilir

Baidu’nun Metaverse’ünün Gelmesi Uzun Sürebilir

Kısa bir süre önce Baidu’nun kendi metaverse projesi üzerine çalıştığını sizlerle paylaşmıştık. Aralık ayı başlarında projeye başlayan şirket, Xirang oldukça iddialı bir metaverse olarak tanıtıldı. Ancak beklentilerin gerçekleşmesi, sanılandan daha uzun sürecek gibi gözüküyor.

Öyle ki Baidu’nun Başkan Yardımcısı Ma Jie, verdiği demeçte, metaverse‘ün tam kullanıma açılmasına hala altı yıl olduğunu söyledi. Devamında ise bu zaman çizelgesiyle ilgili ayrıntıların sorulması üzerine Ma, kesin bir cevap vermeyerek şunları söyledi:

“Bu çok iyi bir soru, ama çok iyi bir cevabım olmayabilir.”

Diğer taraftan projenin detaylarına değinen Ma, gazetecilere sanal stadyumun grafik bir görüntüsünü göstererek, konferans benzeri etkinlikler için aynı anda 100.000 sanal katılımcıya kadar ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Ancak herhangi bir spekülasyona sebep olmaması için metaverse dijital varlıkları desteklemeyecek.

Diğer taraftan metaverse geliştiricileri için bir açık kaynak platformu üzerine çalıştıklarını da ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala