bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 2.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.11 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 557.80 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 142.37 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518754 3.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152726 0.43%

Bahamalar Vergi Ödemelerine Kripto Desteği Getirebilir

bahamalar vergi odemelerine kripto destegi getirebilir

Kripto varlıkların kullanım alanları yaygınlaşmaya devam ederken, ülkeler kripto varlıkları benimsemeye daha sıcak bakıyor. Son olarak Bahamalar’ın vergi ödemeleri için kripto varlık ile ödeme desteği getirebileceği söyleniyor. Bahamalar’ın kripto varlıklarla vergi ödeme imkanı getirecek olması, ülkedeki dijital varlıkların benimsenme hızını da arttırabilir.

Bahamalar Vergi Ödemelerine Yeni Bir Seçenek Ekliyor

Bahamalar’ın 2026 yılına kadar dijital varlık stratejisini ifade eden bir rapor, ülkenin yakın bir zamanda dijital varlıklarla vergi ödemelerine başlayabileceğini gösteriyor.

bahamalar vergi odemelerine kripto destegi getirebilir 2

Bahamalar Başbakanlık Ofisi’nden Philip Davis, “Bahamalar’da Dijital Varlıkların Geleceği” başlıklı raporda hükümetin, merkez bankası ve özel sektörle birlikte çalışarak “dijital varlıkları kullanarak vergilerin ödenmesine” başlayabileceğini belirtti. Hükümet ayrıca insanların vatandaşların Bahama doları ile kripto para birimi satın alımlarını kolaylaştırmak ve 20202 yılında piyasaya sürülen Sand Dollar’ın kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütüyor. Davis, konu hakkında yaptığı açıklamada geleceğe yönelik şunları söyledi:

 Bahamalar’ı Karayipler’de lider bir dijital varlık merkezi yapmak için çeşitli adımlar atmaya devam edeceğiz. İlerideki hedefimiz Bahamalar’ı lider bir dijital varlık merkezi yapmak.

Son olarak ülkedeki kripto para dostu projelerle ekonomik zorlukların üstesinden gelinmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala