bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,321.50 0.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,171.07 0.13%
bnb
BNB (BNB) $ 596.96 4.09%
solana
Solana (SOL) $ 149.59 1.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532421 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.505844 0.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160011 2.48%

Bahamalar: FTX’in ABD’de İflas Başvuru Yetkisi Yok

Bahamalar FTXin ABDde Iflas Basvuru Yetkisi Yok

Kripto sektörünü oldukça derinden etkileyen FTX krizi, yeni gelişmeler ile birlikte devam ediyor. Beraberinde birçok şirketin de açıklama yaptığı FTX’in iflasında son açıklama da FTX’in merkezi Bahamalar’dan geldi. Öyle ki ülkenin yetkililerine göre FTX’in ABD’de iflas başvurusunda bulunmak gibi bir yetkisi yok.

Bahamalar FTXin ABDde Iflas Basvuru Yetkisi Yok 1

Bahamalar Yetkisili FTX’in ABD’de İflas Başvurusu Yetkisi Olmadığını Açıkladı

Kripto sektörünün en önemli aktörlerinden biri olan FTX, yaşadığı likidite sorunları ile başlayan krizinde son noktayı iflas ile koydu. Ancak şirketin yaptığı bu iflas başvurusu, sahip olduğu sorumluluklardan kaçması için yeterli değil. Birçok dava ve soruşturma ardı ardına açılırken, bir açıklama da borsanın merkezinden geldi.

Bahamalar Yüksek Mahkemesi tarafından atanan geçici tasfiye memurlarından Bahamalar merkezli avukat Brian Simms, bir mahkeme dosyasında FTX’in ABD’de iflas başvurusunda bulunmaya yetkisi olmadığını söyledi ve “herhangi bir iddia edilenin geçerliliğini reddettiğini” ekledi.

Simms, mahkemeden ABD iflas davasını reddetmesini istemese de, mahkemeden Bahama yasal işlemlerinin geçerliliğini tanımasını talep etti ve bunun FTX kontrolündeki diğer kuruluşlar için ABD işlemlerini “etkileyebileceğini” söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala