bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,592.84 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,225.46 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 604.01 1.56%
solana
Solana (SOL) $ 158.34 3.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547116 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508623 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160942 1.58%

BAE “Ulusal Kripto Lisansı” Atağına Hazırlanıyor

bae ulusal kripto lisansi atagina hazirlaniyor1

Chainalysis tarafından Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasında derlenen verilere göre, yaklaşık 26 milyar dolarlık işlem hacmiyle Türkiye ve Lübnan‘ın ardından Orta Doğu‘nun üçüncü en büyük kripto pazarı olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), “Ulusal Kripto Lisansı” çalışmalarına başladı.

BAE, dünyanın en büyük kripto şirketlerini çekmek amacıyla ilk çeyreğin sonuna kadar Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları için federal lisanslar vermeye hazırlanıyor.

Bir hükümet yetkilisine göre, Menkul Kıymetler ve Emtia Kurumu, Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıların kurulmasına izin vermek için mevzuatta değişiklik yapmanın son aşamasında.

BAE Ulusal Kripto Lisansı’nın Örnek Aldığı Ülkeler

BAE yetkilisi Bloomberg News‘e verdiği demeçte, Abu Dabi‘nin Paris merkezli Mali Eylem Görev Gücü‘nün en son rehberliğinin yanı sıra ABD, İngiltere ve Singapur‘da uygulanan stratejileri dikkate aldığını söyledi. Yetkili, sektöre açılan kapının BAE’nin teknolojiyi nasıl kucakladığını yansıttığını söyledi.

Ülke, gözetim için hibrit bir yaklaşım benimsiyor. Sanal varlık firmaları için ülke çapında bir lisanslama sistemi, BAE’nin aynı zamanda kripto ticareti için tamamen düzenlenmiş ortamlar yaratmanın ortasında olan Singapur ve Hong Kong gibi rakip finans merkezleriyle daha iyi rekabet etmesine yardımcı olabilir. 

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance Holdings Ltd., ülkede daha büyük bir varlığı düşünenler arasında yer alıyor. 

BAE Ulusal Kripto Lisansı Neleri Kapsayacak?

Bloomberg tarafından görülen bir hükümet raporuna göre, Dubai Çoklu Emtia Merkezi 22 lisansa sahipken, Abu Dhabi Global Market 6 ve Dubai Silikon Vahası Otoritesi en az bir lisansa sahip.

Ülkenin finansal serbest bölgelerinden bazıları ve hizmet sağlayıcılar için izinler yayımladı.

BAE, daha fazla işi cezbetmek amacıyla geçen yılın sonlarında sanal varlıklar üzerinde 14 kamu sektörü kurumu ve 16 özel sektör aktörünü içeren bir risk değerlendirmesini tamamlamıştı. 

Raporda, hizmet sağlayıcıların yasa dışı finansman planlarına girmek için kullanılabileceğine ilişkin “yüksek risk” olsa da, hükümetin doğrudan yasaklamak yerine uygun düzenlemenin bu tehditleri azaltabileceği sonucuna vardığı belirtilmişti.

BAE Ulusal Kripto Lisansı’nda Kripto Madenciliği

bae ulusal kripto lisansi atagina hazirlaniyor3

Yetkili, BAE makamlarının, Dubai’yi dünyanın en büyük finans firmalarının ve teknoloji şirketlerinin çoğu için çekici bir bölgesel üs haline getiren iş dostu ortamı teşvik ederken hassas bir denge kurmaya çalıştıklarını söyledi.

BAE yetkilisi, hükümetin ayrıca, yüksek elektrik tüketimi ve bunun sonucunda sera gazı emisyonları üzerindeki etkisi nedeniyle dünya çapında çevreciler ve kanun koyucular tarafından dikkatle incelenen bir endüstri olan kripto madenciliği için bir ekosistem inşa etmek istediğini söyledi. 

Dubai merkezli kripto borsası BitOasis, hükümetin raporuna göre en büyük BAE sanal varlık hizmet sağlayıcısı, ancak rekabet artıyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala