bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,945.74 0.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.34 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 615.73 5.35%
solana
Solana (SOL) $ 185.11 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628724 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655875 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212576 3.58%

BAE, Kripto Dolandırıcılıklarıyla Mücadele Ediyor

bae kripto dolandiriciliklariyla mucadele ediyor

Kripto para piyasasının ülkeler tarafından benimsenmeye başlamasıyla birlikte kripto dolandırıcılıkları da artmaya başladı. Birleşik Arap Emirlikleri de (BAE) oldukça artış gösteren kripto dolandırıcılıklarında yatımcıların yanında olduğunu belirtti.

BAE, Kripto Dolandırıcılıklarına Karşı Yatırımcıların Yanında

Dünyanın önde gelen kripto para borsasından biri olan Binance, Dubai’de faaliyet gösterme lisansı aldı. Ardından Nisan 2022’de Bybit ve Crypto.com da Dubai’de kurulduğunu duyurdu. Ayrıca Dubai, kripto varlıklar ve metaverse gibi endüstriler için uluslararası bir merkez olmayı, sanal varlıkların düzenlenmesini, yönetimini ve lisanslanmasını denetlemek için Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu‘nu oluşturmayı amaçlayan yeni bir yasa çıkardı.

bae kripto dolandiriciliklariyla mucadele ediyor

Kripto endüstrisinin katlanarak büyümesinin bir dezavantajı, BAE’deki kripto dolandırıcılığının artması. Dubai Polisi Dijital Varlıklar Suçu Bölüm Başkanı‘na göre, 2021’in ilk yarısında Dubai’de toplamda 80 milyon Dh’lik kayıpla yüzlerce kripto dolandırıcılığı yaşandı.

Dubai Polisi’nin Dijital Varlık Suçları Bölümü, kripto meseleleri etrafında meydana gelen siber suçların artışıyla ilgili proaktif bir yaklaşım sergiliyor. Bölüm başkanı konuyla ilgili şunları söyledi:

Gizli olmadığı ve kamuya açık bir bilgi olduğu için şirketlerden ve kişilerden ticaret ruhsatı fotokopisi vermelerini istemekte bir sakınca yoktur.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala