bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,775.09 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.22 0.37%
bnb
BNB (BNB) $ 556.44 1.10%
solana
Solana (SOL) $ 144.23 3.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500353 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467077 2.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15105 0.75%

BAE Bakanı Metaverse’deki Suçlar için Endişeli

BAE Bakani Metaversedeki Suçlar için Endişeli

Metaverse sektörü son dönemde şirketlerin odak noktalarından biri olmuş durumda. Birçok şirket metaverse odaklı ticari marka başvurusunda bulunurken, bu sefer de konu Davos‘a taşındı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin yapay zekâdan sorumlu devlet bakanı Omar Sultan Al Olama, metaverse’deki suçlar için yasalar oluşturulması gerektiğini söyledi.

BAE Bakani Metaversedeki Suçlar için Endişeli
Birleşik Arap Emirlikleri Bakanı Omar Sultan Al Olama

BAE Bakanı: Metaverse’deki Suçlar için Yasa Oluşturulmalı

Metaverse geleceğin en önemli sektörlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Bu alanda projelere yapılan milyarlarca dolar yatırım bulunurken, yasal düzenlemeler için ise baskılar artmış durumda. Metaverse bu sefer de Davos gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu’nda masaya yatırıldı.

Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Omar Sultan Al Olama, kulanıcıların aktif olarak kullandığı herhangi bir metaverse’ün gerçekçi doğasının, insanların şu anda mümkün olmayan şekillerde terörize edilmesine izin verebileceğini belirtti:

“Sana WhatsApp’tan bir metin gönderirsem, bu metindir değil mi? Sizi korkutabilir, ancak bir dereceye kadar TSSB (travma sonrası stres bozukluğu) geçireceğiniz anıları yaratamaz. Fakat metaverse’e girersem ve gelecekte bahsettiğimiz şey gerçekçi bir dünyaysa ve ben sizi gerçekten öldürürsem ve bunu görürsünüz, çünkü herkes bazı şeylerin kabul edilemez olduğu konusunda hemfikir”

Bunun üzerine Al Olama, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’ni, metaverse’e giren herkesin uyması gereken metauluslararası güvenlik standartlarını belirleme konusunda toplanmaya çağırdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala