bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,198.47 1.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,187.36 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 618.73 2.06%
solana
Solana (SOL) $ 148.56 0.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532623 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478104 0.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153997 0.93%

Backend Saldırısına Avaxtars Ekibinden Dikkat Çeken Çözüm

Backhand Saldirisina Avaxtars Ekibinden Dikkat Çeken Çözüm

Kripto dünyasına saldırılar son dönemde alışılmış bir durum haline geldi. Geliştiriciler bu alandaki çalışmalarını güçlendirirken, yapılan saldırılara karşı ise yenilikçi çözümler getiriyorlar. Son olarak Avalanche Blockchain ağı üzerine kurulu Play2Earn oyunu Avaxtars bir saldırıyla karşı karşıya kaldı ve dikkat çekici bir çözüm buldu. Arzı Artırmak.

avaxtars

Backend Saldırısı Sonrası Avaxtars Arzını 1 Milyara Çıkarttı

Avaxtars ekinin Twitter üzerinden de paylaştığı üzere, geçtiğimiz haftalarda oyunun backend saldırısına uğradı ve 38.423 adet AVXT token’ın bir saldırgan tarafından çalındı.

Olayın paylaşılan detaylarına göre saldırgan, ele geçirmiş olduğu token’ların 17.838 tanesini Pangolin üzerinde bulunan havuzda likide etti. Ancak geri kalan 20 585 adet token’ı iki farklı cüzdanında tutmaya devam etti. Ekip ise bu noktada oldukça ilginç bir çözüme başvurdu.

AVXT Token’ın 1 milyonluk Maksimum arzı 1 milyara çıkarıldı. AVXT tutan tüm cüzdanlara (in-game cüzdanlar, on-chain cüzdanlar, MEXC hesapları dahil olup saldırganın cüzdanları hariç), tuttukları AVXT Token adedinin 999 katı AVXT Token gönderildi.

Doğal olarak Avaxtars Marketplace üzerinde AVXT cinsinden işlem gören tüm varlıklarının fiyatının 1000 katı ile ölçeklendirildi.

Ancak bu işlemler söz konusu 2 hesap için gerçekleştirilmedi. Böylece saldırganın elindeki token’lar değersizleştirilmiş oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala