bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

Axie Infinity Nedir? AXS Coin

axie infinity nedir

Axie Infinity (AXS), Pokemon’dan ilham alınarak oluşturulmuş Ethereum üzerine inşa edilmiş bir oyundur.

Axie Infinity Nedir?

Kripto para birimleri, birçok alanda kendini göstermektedir. Bunlardan biri de oyunlardır. Oyunlar ile kripto para birimlerinin entegrasyonu olan, yeni oluşumlardan biri de Axie Infinity’dir. Axie Infınity, temelleri 2018 yılında atılmış bir oyundur. Pokemon’dan esinlenerek oluşturulan Axie Infinity, kısmen oyuncularının sahip olduğu ve işlettiği blokzinciri tabanlı bir ticaret ve savaş oyunu olarak tanımlanmaktadır. Oyun, Axies adı verilen dijital evcil hayvanlarla savaşma, toplama ve yetiştirme etrafında oluşmuştur. Axies’ler NFT’ler olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle her birinin oyunda kendi benzersiz değeri bulunmaktadır. Doğrudan başka bir Axie ile değiştirilememektedir.

AXS Coin Nedir?

AXS, Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş oyun oynayarak kazanılan bir kripto para birimidir. Axie Infinity oyunu için oluşturulan bir Ethereum tabanlı yönetişim token’ıdır. Oyuncular, oyunda söz sahibi olmak amacıyla platformun yönetişim mekanizmasına katılmak için AXS tokenlerini stake edebilmektedir. Kullanıcıların token’lerini stake etmesine izin vermek, ödüller kazanırken AXS tokenlerini tutmak için bir teşvik sağlamaktadır.

AXS Coin

Axie Infinity Nasıl Çalışır?

AXS, Ethereum blokzinciri üzerine kuruludur. Oyunun kahramanı olan Axie isimli hayvanların her biri de ERC-721 tabanlı NFT’dir. Her birinin oyunda kendi benzersiz değeri vardır. Doğrudan başka bir Axie ile değiştirilememektedir. Birçok biçim alabilen Axie’lerin 500’den fazla çeşidi mevcuttur. AXS, Axie Infinity oyunu için oluşturulan bir yönetişim token’ıdır. Oyuncular, Axie’ler için savaşabilir, eşya toplayabilir, yükseltebilir ve arazi tabanlı bir krallık kurabilmektedirler. Tüm oyun verilerine ve Axie genetik verilerine üçüncü kişiler kolayca erişilebilmektedir, bu da topluluk geliştiricilerinin Axie Infinity evreninde kendi araçlarını ve deneyimlerini oluşturmalarına olanak tanımaktadır. Axie Infinity, kısmen oyuncularının sahip olduğu ve işlettiği blok zinciri tabanlı bir ticaret ve savaş oyunu olarak tanımlanmaktadır.

Oyuncular token kazanmak için Pokemon’dan esinlenerek yaratılan bu evrende Axies üretir, yükseltir ve savaşırlar. Her Axie’nin en fazla yedi kez üretilebilmesi sayesinde popülasyon korunmuş olur. Bu özelliği ile diğer blokzincir tabanlı oyunlardan ayrılmaktadır. Axie Infinity‘nin temel oynanışı, benzersiz yaratıklar olan Axies ile savaşmaya ve onları yetiştirmeye odaklanmaktadır. Axies, hem onları diğer Axies’lerden ayırt etmek hem de nadirlik düzeylerini belirlemek için kullanılan sınıf ve vücut parçaları gibi belirli bir dizi özellik ile tanımlanmaktadır. Diğer sıra tabanlı oyunlar gibi, Axies de savaşmak içindir. Axie’ler belirtildiği gibi, her biri kendi savaş hamlesine sahip olan yüzlerce farklı potansiyel vücut parçasından altısına sahiptir. Bu durum, Axie’ler arasında esasen sonsuz çeşitlilik üretmektedir, çoğu Axie nispeten zayıf istatistiklere sahipken, vücut parçalarının en güçlü kombinasyonuna sahip olanlar etkileyici istatistiklere sahip olabilmektedir.

AXS Coin Nasıl ve Nereden Alınır?

AXS coin birçok kripto borsasında işlem görmektedir. Bunlara örnek olarak Binance, OKX, KuCoin, Kraken, Coinbase Exchange, PancakeSwap (V2), Bybit, BTCEX gibi platformlar verilebilir. AXS Coin satın almak isteyen yatırımcılar, öncelikle bu borsalardan birine üye olmalı ve hesap oluşturmalıdır. Hesap oluşturma işleminin ardından kimlik doğrulanmalıdır. Alım satım sayfası üzerinden istenilen miktarda, verilen emir ile AXS Coin satın alınabilir. Satın alınan AXS Coin’ler, işlemlerde kullanılabilir ya da daha sonra kullanılmak üzere güvenli cüzdanlarda saklanabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala