bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 2.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.11 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 557.80 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 142.37 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518754 3.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152726 0.43%

Avustralyalı Senatör’den Stablecoin ve Dijital Yuan’a Yönelik Yasa Tasarısı

avustralyali senatorden stablecoin ve dijital yuana yonelik yasa tasarisiad

Kripto para sektörü hızlı bir şekilde gelişme kaydetmeye devam ederken, düzenleyiciler stablecoin ve dijital yuan özelinde yasa çalışmaları yapıyor. Avustralya Liberal Senatörü Andrew Bragg, bu konu hakkında yasa tasarısı hazırladı.

Avustralyalı Senatör Stablecoin ve Dijital Yuan için Yasa Tasarısı Hazırladı

Avustralya Liberal Senatörü Andrew Bragg, kripto varlık borsalarını, stablecoin’leri ve Çin merkez bankası dijital para birimi dijital yuan’ı kısıtlamayı amaçlayan yeni bir yasa tasarısı yayınladı.

avustralyali senatorden stablecoin ve dijital yuana yonelik yasa tasarisiasd
Avustralya Liberal Senatörü Andrew Bragg

Senatör Bragg, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Avustralya’nın kripto varlıklarla ilgili küresel düzenleme yarışına ayak uydurması gerekiyor. Ayrıca bu konuda parlamentonun yasa reformunu yürütmesi esastır.

Söz konusu yeni yasa tasarısı, kripto varlık borsaları, kripto varlık saklama hizmetleri, stablecoin ihraççıları için lisansların getirilmesinin yanı sıra Avustralya’daki dijital yuan kolaylaştırıcıları için açıklama gereksinimleri için çağrıda bulunuyor.

Ayrıca Senatör Bragg, bu özel yasanın amacının etkili bir düzenleyici çerçeve sağlamanın yanı sıra belirli bankalar tarafından dijital yuan’ın Avustralya’da kullanımını veya kullanılabilirliğini kolaylaştıran bilgilerin rapor edilmesini sağlamak ve ek görevler oluşturmak olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala