bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,720.07 4.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,053.95 3.62%
bnb
BNB (BNB) $ 557.17 3.99%
solana
Solana (SOL) $ 142.04 6.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505921 5.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479428 10.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155805 8.50%

Avustralyalı Düzenleyiciden Kripto Para Hamlesi

avustralyali duzenleyiciden kripto para hamlesi 1

Avustralya’nın menkul kıymetler düzenleyicisi, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için oldukça umut vaadeden yeni bir kılavuz seti yayınladı. Bu yeni kılavuz, borsada işlem gören fonlar (ETF’ler) ve yapılandırılmış ürünler dahil olmak üzere kripto ETP’leri sunmayı bekleyen fonlar için gereklilikleri detaylandıran bilgiler içeriyor.

Kılavuz, yalnızca yatırımcıların korunmasını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda şeffaflığı artırmak için de önemli bildirgeler sunuyor.

avustralyali duzenleyiciden kripto para hamlesi 2

Avustralyalı Düzenleyici Bitcoin ve Ethereum Destekli Fonları Destekliyor

Yayınlanmış belgede, herhangi kripto para, bir ETP veya diğer yapılandırılmış ürünü destekleyecek bir izin varlık olarak nitelemek beş kriterleri karşılaması gerektiğini belirtiliyor. Bunlar ise şun şekilde:

  1. Yüksek düzeyde kurumsal destek ve kabul ve yatırım amaçlı kullanılması.
  2. Kripto varlığa yatırım yapan veya kripto varlığa maruz kalmayı teklif eden ETP’leri desteklemeye hazır olduğu kadar saygın ve deneyimli olan saklama şirketleri, fon yöneticileri, piyasa yapıcılar ve endeks sağlayıcılar gibi hizmet sağlayıcıların mevcudiyeti.
  3. Olgun spot piyasanın mevcudiyeti.
  4. Kripto varlığına bağlı türevlerin ticareti amacıyla düzenlenmiş vadeli işlem piyasasının varlığı.
  5. Fiyat mekanizmaları, işlem günü boyunca varlık için sağlam ve şeffaf olmalı ve bir NAV (net varlık değeri) fiyatına ulaşmalı.

ASIC, bu faktörlerin yalnızca bu kriterleri karşılayan dijital varlıkların ETP yapısı içinde desteklenebileceğini garanti ederek ‘adil, düzenli ve şeffaf bir piyasayı’ desteklemek amacıyla konuşlandırıldığını iddia ediyor. Bu yeni yönergeler ile birlikte düzenleyici kurum, fiyat manipülasyon endişelerinin olasılığını azaltmayı amaçlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala