bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,574.84 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,206.27 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 608.13 2.07%
solana
Solana (SOL) $ 155.46 0.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545608 1.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508373 1.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160302 0.14%

Avustralya’dan Kripto Varlıkları Sınıflandırma Hamlesi

avustralyadan kripto varliklari siniflandirma hamlesi

Kripto paraları düzen altına almak için tüm dünyada yarış başladı. FTX’in iflasının ardından kripto düzenleme çalışmaları hız kazandı. Düzenleme çalışmalarında ABD ve Avrupa ülkeleri başı çekiyor. Son dönemlerde Hindistan, Japonya ve Güney Kore gibi Asya ülkeleri ise sert önlemleri uygulamaya aldı. Avustralya’da da kripto varlıklar için harekete geçildi.

Avustralya’da Kripto Paraları Sınıflandırıyor

Avustralya’da düzenleyiciler, kripto varlıkların dört ürüne göre sınıflandırılmasını önerdi. Avustralya Hazinesi, piyasayı düzenlemeye yönelik temel adımları içeren ‘Token Mapping’ belgesini yayınladı. Buna göre ülkede gerçeğe dayalı, tüketici bilincine sahip ve yenilik dostu bir yaklaşımın benimsenmeye çalışıldığı bildirildi.

avustralyadan kripto varliklari siniflandirma hamlesi2

Hazinenin yayınladığı makalede, kripto ağları, tokenlar ve akıllı sözleşmeler gibi kripto ile ilgili kavramların ana hatlarının çizilmesine yönelik bazı tanımlar önerildi. Söz konusu tanımlar çerçevesinde ise dört ürünün taksonomisi tavsiye edildi.

İlk adımda alım-satım, lending, fon yönetimi, staking, kumar ve saklamayı içeren kripto varlık hizmetleri yer aldı. İkinci adım, ödül programları, fikri mülkiyet, itibari para, finansal olmayan varlıklar ile ilgili haklar ile stablecoin’leri kapsadı. Üçüncü sırada Bitcoin gibi eşler arası ödeme altyapısı oluşturan yeni kripto varlıklara yer verildi. Dördüncü adımda da kamuya açık akıllı sözlemeler yer aldı.

Hazinenin yayınladığı önerilerin sadece tartışma başlatmak için hazırladığı ifade edildi. Söz konusu metnin herhangi bir yasal bağlayıcılığı bulunmuyor. Avustralya Hazinesi, tartışmaların neticesinde yeni bir yol haritası oluşturacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala