bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,846.11 1.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.06 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 554.07 0.85%
solana
Solana (SOL) $ 141.72 1.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502442 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470324 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156376 4.22%

Avustralya’daki Kripto Kullanımı Düzenleyicileri Sıkıştırıyor

Avustralyadaki Kripto Kullanimi Düzenleyicileri Sikiştiriyor

Kripto paralar düzenleyicilerin en önemli konular arasında yer alıyor. Özellikle artan küresel düzenleme baskıları, yatırımcılar tarafından da merakla bekleniyor. Öyle ki birçok girişim yapılan düzenlemelere göre rota çizmeyi planlıyor. Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC) ise 1.053 perakende yatırımcıyla yaptığı anketi paylaştı. Yatırımcıların yüzde 44‘ünün kripto para birimine sahip olduğu bildiren düzenleyici, bu konuda düzenlemelerin hızla yapılması gerektiği görüşünde.

Avustralya'daki Kripto Kullanımı Düzenleyicileri Sıkıştırıyor

Avustralya, Kripto Yatırımcılarının Sayısındaki Artıştan Endişeli 

Avustralya en aktif kripto para kullanıcı kitlesine sahip ülkelerden birisi. Öyle ki ülkenin Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu’nun (ASIC) düzenlediği ankete göre, kripto Avustralya hisselerinden sonra en popüler ikinci yatırım türü.

Bununla birlikte ankete katılan ve kripto para sahibi olan yatırımcıların dörtte biri, bunun tek yatırımları olduğunu söylüyor.

Veriler, Avustralya’nın dijital varlıkların düzenlenip düzenlenmeyeceğine ve nasıl düzenleneceğine ilişkin yıllarca süren bir çalışmayı kapsadığı için tüketicinin korunmasını vurgulaması yönündeki baskıyı artıracak.

Ankette elde edilen diğer verilere baktığımızda ise katılımcıların yüzde 41’inin yatırım bilgileri içeren sosyal medya kuruluşlarını takip ettiklerini ve bu sosyal medya platformlarının yüzde 20’sinin YouTube, yüzde 11’inin ise Facebook olduğunu görüyoruz.

Ankette dikkat çeken bir diğer veri ise tavsiye istenen bir diğer kitlenin yüzde 13 ile mali müşavirler ve komisyoncular olması oldu.

Konu hakkında konuşan ASIC Başkanı Joe Longo şu detaylara yer verdi:

“Ankete tabi olmayan, değişken kripto varlık ürünlerine yatırım yaptığını bildiren kişilerin sayısından endişe duyuyoruz. Giderek artan bir şekilde ana akım haline geldikleri ve yoğun bir şekilde tanıtılıp tanıtıldığı göz önüne alındığında, kripto varlık yatırımları için yatırımcıyı korumada oldukça eksiğiz. Bu yatırımcıları daha iyi korumak için kripto varlıklarının düzenlenmesi için önemli bir neden”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala