bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

Avustralya Merkez Bankası, Dogecoin İddialarını Yalanladı

avustralya merkez bankasi dogecoin iddialarini yalanladi

Son dönemde Avusturya‘da nüfusunun yüzde 5’inin Dogecoin (DOGE) sahibi olduğuna dair bazı anketler düzenleniyor. Son olarak Avustralya Merkez Bankası’nın (RBI) ödeme politikası başkanı Tony Richards, bu iddiaların oldukça abartılı olduğunu belirtti.

Richards ayrıca, kripto para birimlerinin Avustralya doları veya ülkenin finansal ağı için bir tehdit oluşturduğunu düşünmediğini de belirtti.

avustralya merkez bankasi dogecoin iddialarini yalanladi 2

Avustralya Merkez Merkez Bankası Dogecoin Hakkında Konuştu

Avustralya’da yakın bir tarihte düzenlenen anket, her altı Avustralyalıdan birinin kripto para birimi sahibi olduğunu ortaya koydu. Ülkede tercih edilen kripto paralara daha yakından bakıldığında, yerel halkın yüzde 9’unun Bitcoin’e (BTC) yatırım yaptığı görülürken, Etherum (ETH) ise yüzde 8 ile Bitcoin’e çok yakın bir seviyede. İşin ilgin yanı, popüler memecoin (DOGE), yüzde 5 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Diğer taraftan Avustralya merkez bankasının üst düzey yöneticisi Tony Richards, bu verileri yanıltıcı buluyor ve Bitcoin ve altcoinlerin Avustralya’daki genel nüfus arasında o kadar popüler olduğunu düşünmüyor:

“Ben fiyatlarını kripto para birimlerinde yayınlayan mağaza, yıllık raporlarını kripto para birimlerinde yapan şirket veya kripto para birimlerinde ödeme almak isteyen kullanıcı göremiyorum.”

Bununla birlikte Richards anket sonuçlarının yanlış olduğunu iddia etmesine rağmen, 2014’ten beri kendisinin bir dijital varlık sahibi olduğunu itiraf etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala