bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

Avustralya Merkez Bankası, CBDC Pilot Uygulamasını Başlatacak

vtanzanya cbdcnin benimsenmesi konusunda temkinli davraniyords

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile yakından ilgileniyor. Avustralya Merkez Bankası ve bir Avustralya finansal araştırma enstitüsü olan Dijital Finans Kooperatifi Araştırma Merkezi’nin ortak açıklamasına göre, Avustralya Merkez Bankası önümüzdeki aylarda bir merkez bankası dijital para biriminin canlı pilotunu başlatacak.

Avustralya Merkez Bankası, CBDC Pilotunu Önümüzdeki Aylarda Başlatacak

Avustralya Merkez Bankası önümüzdeki aylarda CBDC’nin canlı pilotunu başlatacak. Avustralya Merkez Bankası konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Avustralya, bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) potansiyel kullanım durumlarını ve ekonomik faydalarını keşfedecek.

avustralya merkez bankasi cbdcnin pilot uygulamasini baslatacakr4

Araştırma projesinin ilk aşamasında, birkaç finans sektörü katılımcısını seçmek var. Böylece CBDC’nin potansiyel kullanım durumlarına bakılacak.

Pilot proje 31 Mart’ta başlayacak ve mayıs ayında sona erecek. Geliştirilen çeşitli kullanım durumlarının bir değerlendirmesini içeren bulgulara ilişkin nihai bir rapor, 30 Haziran’da yayınlanacak.

Pilot uygulamasının kullanım örnekleri arasında, Commonwealth Bank ve Avustralya ve Yeni Zelanda (ANZ) bankası gibi bankalar, Mastercard gibi ödeme sağlayıcıları gibi katılımcılar ile çevrimdışı ödemeler, vergi otomasyonu ve güvenilir Web3 ticareti için bir CBDC geliştirmek yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala