bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,164.73 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,177.89 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 608.35 1.04%
solana
Solana (SOL) $ 154.73 0.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544884 2.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516268 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158311 0.86%

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası Blockchain’den Vazgeçti

Avustralya Menkul Kiymetler Borsasi Blockchainden Vazgecti

Blockchain teknolojisi günümüzde birçok alanda kendisine yer buluyor. Bankacılıktan finansa, lojistikten havacılığa kadar birçok alanda faaliyet göstere bu teknoloji ne yazık ki her zaman başarı ile uygulanamayabiliyor. Öyle ki bir süredir sistemlerine Blockchain’i entegre etmeyi planlayan Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX), yılan hikayesine dönen Blockchain dönüşümü planlarından vazgeçti.

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası Blockchain'den Vazgeçti

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası Blockchain Dönüşümünü Durdurdu

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası, bir süredir eski Takas Evi Elektronik Alt Kayıt Sistemine (CHESS) Blockchain teknolojisini entegre etmek ve verimliliği artırmak için çalışmalarını sürdürüyordu. Aradan geçen süre zarfından birçok zorlukla karşılaşan kurum, bu Blockchain geçişini iptal ettiğini açıkladı.

Kurum, kararın “çözüm belirsizliği ışığında” alındığını ve geçiş için 250 milyon AUD (yaklaşık 168 milyon dolar) tutarında bir ücretin söz konusu olduğu söyledi. Konuya alakalı olarak danışmanlık şirketi Accenture tarafından hazırlanan bir rapora göre ASX, gereksinimlerinin uygulama ve temel defter ile nasıl etkileşime girdiğine ilişkin belirsizlik gibi Blockchain tabanlı sistemin tasarımıyla ilgili kritik zorluklarla karşılaştı:

“Mevcut CHESS güvenli ve istikrarlı olmaya devam ediyor ve iyi performans gösteriyor. ASX, kapasitesine ve dayanıklılığına yatırım yapmaya devam edecek”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala