bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Avustralya Mali Hizmetler Bakanı: Kripto Paralar Bireylerin Kişisel Tercihidir, Engel Olmayacağım

avustralya mali hizmetler bakani kripto paralar bireylerin kisisel tercihidir engel olmayacagim

Avustralya Mali Hizmetler Bakanı, kripto paralar hakkında konuştu. Bakan, kripto para birimlerin bireylerin kişisel tercihleri ve sorumluluklarının bir parçası olduğunu söyledi. 

Avustralya’nın Mali Hizmetler Bakanı Jane Hume, kripto paraları ele aldı. Kripto para birimlerinin bir varlık sınıfı olan büyüyeceğini söyleyen Hume, Avusturalya hükümetinin kripto para trader’larına engel olacağını söyledi. Bu haftanın başında Menkul Kıymetler Borsaları ve Mali Danışmanlar Derneği’nin yıllık konferasından konuşan Hume şunları söyledi:

“Bir şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum: kripto para birimi bir moda değil. Önemi artacak bir varlık sınıfıdır. Dogecoin‘e yatırım yapmak istiyorsanız, size engel olmayacağım. Kişisel fırsat ve kişisel sorumluluk aynı madalyonun iki yüzüdür.”

Huma ayrıca TikTok gibi önde gelen sosyal medya platformlarındaki şüpheli finansal tavsiyeler hakkında da konuştu. Hume söz konusu durumun finansal sistemin bir parçası olduğunu söyledi:

“Nokia’yı öne çıkaran TikTok influencer’ı, size yeni yatırım yaptığı gerçekten harika şirket hakkında her şeyi anlatmak isteyen pub’daki adamdan o kadar da farklı değil. Bu mali bir tavsiye değil, ancak taksi şoförlerinin hisse senedi tüyoları vermeye başladığından beri olduğu gibi, finansal sistemin kaçınılmaz bir parçası.”

Hume ayrıca bu tür tavsiyelerinin hayal kırıklığına uğratabileceği ancak diğer taraftan insanların kendi kararlarını vermelerine izin verilmesi gerektiğini düşünüyor. 

Hume’un bu görüşler, birçok hükümetin kripto paralar hakkında görüşleriyle tezatlık oluşturuyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala