bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Avustralya İşletme ve Bankalarından Blockchain Tabanlı Pilot Uygulama

Avustralya Isletme ve Bankalarindan Blockchain Tabanli Pilot Uygulama

Avustralyalı büyük bir konsorsiyum bankası, 20’den fazla Avustralyalı işletme ve IBM ile blockchain tabanlı bir pilot uygulamayı başarıyla gerçekleştirdi.

Avustralya Bankaları Blockchain’e Sıcak Bakıyor

IBM Lygon blockchain platformu, Avustralya bankaları ANZ, Commonwealth Bank of Australia (CBA) ve Westpac’e ilave 20 bağımsız Avustralya işletmesinden oluşan bir grup ile pilot uygulamasını başarıyla gerçekleştirdi.

Proje ile birlikte, bankaların şu anda kullanılan ve bazı durumlarda bir aydan fazla süren kağıt tabanlı alternatiflere kıyasla; Lygon blockchain hizmetini kullanarak 24 saatin altında “banka garantileri” verdiği görüldü.

Banka Garantisi, bir kredi kuruluşundan bir tür garantidir. Banka garantisi, bir borç veren kurumun bir borçlunun yükümlülüklerinin karşılanacağını garanti ettiğini belirtir. Diğer bir deyişle, borçlu bir borcu ödemekte başarısız olursa, banka bunu karşılayacaktır.

Lygon başkanı Nigel Dobson konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Lygon platformunun ticarileştirilmesi, Avustralya’da ve küresel olarak blockchain teknolojisi için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.”

Bir banka garantisini dijitalleştirerek, firmanın esasen üç yönlü bir sözleşmeyi dönüştürdüğünü ekledi.

İleriye dönük olarak platform, yalnızca 2020’nin ikinci çeyreğinde yeni başvuru sahiplerini devreye aldı ve değişiklikler ve iptaller gibi bankayla ilgili diğer birçok süreci destekleme yolunda ilerliyor.

Lygon’un ticari olarak piyasaya sürülmesinden sonra firma, 2021’den itibaren dijital banka garantilerini müşterilere ve uluslararası pazarlara ilerletmeyi umuyor.

Blockchain Etkinliğinin Yuvası

Avustralya ekonomisi uluslararası ticaret ve lojistik yapmak için Ethereum gibi halka açık blok zincirlerinin kullanılması da dahil olmak üzere blockchain teknolojisi ürünleri ve hizmetleri için bir yuva olduğunu kanıtladı.

Blockchain şirketi Ripple, daha önce belirtildiği gibi; ilgilenen öğrencilere “blockchain yasası”nı öğretmek için ülkenin Canberra’daki önde gelen üniversitesi Avustralya Ulusal Üniversitesi ile ortaklık kurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala