bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Avustralya Emeklilik Fonu Kripto Varlıkları Araştırıyor

avustralya emeklilik fonu kripto varliklari arastiriyor

Kripto varlıklar her alanda ilgi çekmeye başladı. Yeni bir habere göre, Avustralya’nın en büyük beşinci emeklilik fonu olan Queensland Investment Corporation, kripto varlıkları radarına aldı.

QIC’nin direktörü ve para birimi başkanı Stuart Simmons, devlete ait şirketin, Avustralya’daki kripto para birimleriyle ilgili düzenleyici netliğin olmaması sebebi ile fazla yatırım yapmayacağını iddia ediyor. 

Bununla beraber, 69 milyar dolarlık emeklilik fonunu yöneten Queensland Investment Corporation‘ın kripto varlık piyasasına geçiş yapmasının, sektör için bir dönüm noktası olacağı düşünülüyor.

Avustralya Emeklilik Fonu: Kripto Varlıklar Sektör için Bir Dönüm Noktası

QIC’nin direktörü ve para birimi başkanı Stuart Simmons, kripto varlıklar ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Stuart Simmons endüstri olgunlaşmaya devam ettikçe daha fazla fonun kripto varlıkla ile ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi.

avustralya emeklilik fonu kripto varliklari arastiriyor 1

Simmons konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Süper fonlar ve kriptoya yatırım yapan kurumsal pazar hakkında bir kaçınılmazlık olduğunu düşünmüyorum, ancak segment olgunlaştıkça daha çok fonun açığa çıkma ihtimali var.

Ayrıca Kripto odaklı şirketlerin değerini izleyen bir borsada işlem gören fonun (ETF), Ekim ayında Avustralya Menkul Kıymetler Borsası‘nda (ASX) “CRYP” kodu altında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala