bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,898.12 3.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.22 3.59%
bnb
BNB (BNB) $ 611.61 0.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.04 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522915 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469157 5.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149753 7.03%

Avustralya Düzenleyicisinden Yanıltıcı Kripto Reklamına Dava

Avustralya Düzenleyicisinden Yaniltici Kripto Reklamina Dava

Kripto para sektörü çok hızlı gelişiyor. Yeni projeler aldıkları yüklü yatırımlar ile agresif bir reklam politikası yürütebiliyor. Doğal olarak bu durum düzenleyicilerin de dikkatini çekiyor. Geçmiş dönemde benzer bir durumu İngiltere reklam düzenleyicisi ve Floki Inu arasındaki reklam çekişmelerinde görmüştük. Son olarak Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), Avustralyalı kripto şirketi BPS Financial’a karşı Qoin kripto token’ı ile ilgili “yanıltıcı” beyanlar nedeniyle dava açtı.

Avustralya Düzenleyicisinden Yaniltici Kripto Reklamina Dava

Avustralya Düzenleyicisi Yanıltıcı Kripto Reklamlar için Uyarı Yayınladı

Bazı kripto para şirketleri aktif büyüme politikalarının bir sonucu olarak yanıltıcı reklamlar yapabiliyorlar. Bu reklamlar genellikle kâr garantisi veya yüksek kazançlar üzerinden ilerliyor. Düzenleyiciler ise yatırımcının korunumu açısından bu tarz uçuk iddialara karşı ekstra bir hassasiyet gösteriyorlar. Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu da (ASIC) bu düzenleyicilerden biri. Düzenleyici, 25 Ekim’de yaptığı duyuruda, 79.000 kullanıcısına kripto para birimi Qoin hakkında “yanlış, yanıltıcı veya aldatıcı beyanlarda bulunduğu” için cezası işlemleri başlattığını açıkladı.

Konu hakkında konuşan ASIC Başkan Yardımcısı Sarah Court, bu davanın tüm kripto şirketlerince, ASIC’in kripto pazarını yakından takip ettiği konusunda bir uyarı olarak algılanması gerektiğini söyledi.

Tüm bunlara ek olarak dava edilen BPS ise Qoin web sitesinden yaptığı açıklamada, ASIC‘in iddialarına katılmadıklarını ve konuyu savunacaklarını söyleyerek tüm suçlamaları reddetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala