bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,041.77 0.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,532.56 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 184.79 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.612522 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640479 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211605 5.88%

Avustralya Düzenleyicisinden Kripto Ürünü için Dava

Avustralya Duzenleyicisinden Kripto Urunu icin Dava

Düzenleyicilerin kripto para ve şirketleri üzerindeki baskısı günden güne artarken, yeni uygulama ve kararlar küresel olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak Avustralya‘da açılan bir dava dikkat çekti. Ülkenin kurumsal düzenleyicisi, ülkenin en büyük karşılaştırma sitesinin bir kripto para ürününü hedef aldı. Düzenleyici şirketi lisanssız finansal hizmetler yürütmek ve tüketici koruma yasalarını ihlal etmekle suçlayarak dava açtı.

Avustralya Duzenleyicisinden Kripto Urunu icin Dava 2

Avustralya Düzenleyicisinden Kripto Ürünü için Dava

Kripto para sektörünün tüm hızıyla gelişmesi ne yazık ki regülasyon kısmındaki çalışmaları yeterince hızlandırmadı. Bu noktada ülkeler atılan adımlara çok daha tedbirli bir şekilde yaklaşma yoluna gidiyorlar. Doğal olarak bu durum da şirketler üzerindeki baskıyı giderek artırıyor. Bu baskıyı haklı çıkaracak yeni bir gelişme de Avustralya’da yaşandı. Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), fiyat karşılaştırma sitesi FinderCom‘un bir birimi olan Finder Wallet’ı, insanları bir hesaba para yatırmaya davet ederek, bunu bir “stablecoin”e çevirdiği ve garantili getiriler ödediği için hedefe aldı. Davaya göre şirket bu ürünü finansal hizmetler lisansı olmadan bir tahvil ürününü etkili bir şekilde sattı.

ASIC Başkan Yardımcısı Sarah Court, Finder.com davasıyla birlikte yayınlanan bir bildiride şu ifadelere yer verdi:

“Bir kampanyanın kripto varlıkla ilgili bir ürün içermesi, mevcut düzenleyici rejimin dışında kalacağını garanti etmez”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala