bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Avustralya Düzenleyicisi, Finder Wallet’a Dava Açtı

avustralya duzenleyicisi finder walleta dava actifggg

Kripto para sektöründe birçok önemli gelişme yaşanmaya devam ediyor. FTX krizinin ardından yaşanan çöküş işe beraber birçok düzenleyici düzenleme çalışmaları ile yakından ilgileniyor. Son olarak çıkan haberlere göre; Avustralya’nın mali gözlemcisi, karşılaştırma sitesi Finder.com’un bir yan kuruluşu olan Finder Wallet’a kripto bağlantılı getiri ürünü nedeniyle dava açtı.

Avustralya Düzenleyicisinden Finder Wallet’a Dava

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), 15 Aralık’ta yaptığı açıklamada, girişimi “lisanssız davranış iddiası ve yetersiz risk ifşası” nedeniyle dava etti. Avustralya doları cinsinden kullanıcı mevduatlarını, Finder’ın daha sonra işletme sermayesi olarak kullandığı TAUD adlı Avustralya dolarına bağlı bir stablecoin’e dönüştürmeyi içeriyordu. Şirket mevduatlara yüzde 4,01 ve yüzde 6,01 faiz oranları teklif etti.

avustralya duzenleyicisi finder walleta dava actiffg

ASIC başkan yardımcısı Sarah Court konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bu, ASIC’in finansal bir ürün olduğunu düşündüğümüz kripto varlıkla ilgili bir ürün sunan bir firmaya karşı son zamanlarda açtığı üçüncü eylem. Bir teklifin kripto varlıkla ilgili bir ürün içermesi, mevcut düzenleyici rejimin dışında kalacağını garanti etmez.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala