bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,438.80 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,272.31 2.82%
bnb
BNB (BNB) $ 611.02 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 159.09 3.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.543304 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497822 2.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161891 2.67%

Avustralya, CBDC Kullanımı İçin Çalışmalarını Hızlandırdı

avustralya cbdc kullanimi icin calismalarini hizlandirdiAS

Son dönemde birçok ülke merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmaları ile yakından ilgileniyor. Son olarak Avustralya Merkez Bankası (RBA), merkez bankası dijital para birimi pilot uygulamasını 2023 ortasına kadar tamamlamayı bekliyor.

Avustralya’nın CBDC Pilot Uygulaması 2023’te Tamamlanacak

Avustralya Merkez Bankası (RBA), Ocak 2023’te başlaması beklenen pilot merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesi “eAUD”‘un teknik detaylarını paylaştı.

avustralya cbdc kullanimi icin calismalarini hizlandirdiASD

Avustralya, getireceği potansiyel ekonomik faydalara odaklanarak dijital para birimi için bir yıllık araştırma programı başlatmıştı. Pilot program için devlet destekli bir endüstri grubu olan Dijital Finans Kooperatifi Araştırma Merkezi (DFCRC) ile ortaklık kuruldu.

Söz konusu bu pilot uygulamanın amacı, bir CBDC yayınlanmasıyla desteklenebilecek “yenilikçi kullanım durumlarını keşfetmek“. Ayrıca Avustralya hükümeti tarafından hazırlanan ve gelecekteki yasaları önermek için kullanılabilecek bir belge olan beyaz kitap, projenin bir CBDC ile ilgili düzenleyici hususları da araştırdığını söyledi.

Bu süreç içerisinde, CBDC verilmesiyle desteklenebilecek yenilikçi kullanım senaryoları, iş modellerinin belirlenmesi, teknolojik, yasal ve düzenleyici hususların bazılarının daha iyi anlaşılması çalışıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala