bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,353.44 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.67 3.41%
bnb
BNB (BNB) $ 535.76 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 132.88 3.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494809 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444605 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147597 6.15%

Avrupa’nın İlk Metaverse ETF’si Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda

avrupanin ilk metaverse etfsi londra menkul kiymetler borsasinda 4

Metaverse kavramının gelişmesi ile beraber bu konuda ETF başvuruları da hız kazanmış durumda. Bu kez Avrupa’nın ilk metaverse temalı borsa yatırım fonu (ETF), Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenen ETC Group Global Metaverse UCITS ETF (METR), Avrupa genelinde satışa sunuldu.

Avrupa’nın İlk Metaverse ETF’si İşlem Görmeye Başladı

Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda işleme başlatılan Avrupa’nın ilk metaverse temalı borsa yatırım fonu (ETF) şu anda metaverse endüstrisinde aktif 51 şirketi bünyesinde barındıran Solactive ETC Group Global Metaverse Index’i izleyecek.

avrupanin ilk metaverse etfsi londra menkul kiymetler borsasinda

Söz konusu olan bu şirketler; VR/AR, 3D grafikler, yarı iletkenler, kablosuz iletişim, çevrimiçi oyun, video akışı, NFT’ler dahil blok zinciri teknolojileri ile ilgili bulut ve veri depolama gibi metaverse depolama alanlarında faaliyet gösteriyor.

Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenen ETC Group Global Metaverse UCITS ETF (METR), ayrıca dijital varlığa dayalı menkul kıymetler geliştiren ETC Group ile bağımsız bir UCITS ETF sağlayıcısı olan HANetf arasındaki ikinci tematik ETF işbirliği yaptı.

Son olarak hatırlatmak gerekirse daha önce Hong Kong da Çin özel idari bölgesinin ilk metaverse borsa yatırım fonunu başlatacağını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala