bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,081.63 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.49 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 540.87 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 138.82 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.487459 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443137 1.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147434 0.77%

Avrupa’dan Vergi Sistemlerinde Blockchain Kullanımına Onay

Avrupadan Vergi Sistemlerinde Blockchain Kullanimina Onay

Blockchain teknolojisi günümüzde hemen hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Kimi zaman bankacılık işlemlerinde, kimi zaman oyunlarda kimi zaman da otonom sistemlerde. Son olarak Avrupa Parlamentosu‘nun da onayladığı üzere Blockchain, vergi sistemlerinde de rol oynayacak.

Avrupadan Vergi Sistemlerinde Blockchain Kullanimina Onay 1

Avrupa Parlamentosu Vergilerden Blockchain Kullanımını Onayladı

Küresel olarak düzenleyicilerin odak noktalarından biri de kripto paralar olmuş durumda. Kara para aklama ve ambargo gibi meseleler söz konusu olduğunda kafalarında halen soru işaretleri olan düzenleyiciler, söz konusu Blockchain olduğunda o kadar katı değil.Öyle ki sistemin hem verimli hem de güvende olması; başta şirketleri, devamında ise düzenleyicileri cezbediyor.

Son olarak bir süredir tartışma konusu olan vergi sistemlerinde Blockchain teknolojisinin kullanımı, Avrupa Parlamentosu’na taşındı. Üyeler ezici bir çoğunlukla vergilendirme süreçlerini geliştirmek için Blockchain teknolojisinden faydalanılması lehine oy kullandı.

Bununla birlikte bu kararın tam bir değişimi temsil etmediğini belirtmekte fayda var. Öyle ki bu karar ile birlikte vergi sistemleri Blockchain’e taşınmayacak. Sadece Blockchain teknolojisi ile neyin vergiye tabî olduğu belirlenecek. Kararda ek olarak vergilendirmede birimlerin kriptodan fiata dönüştürülmesi konusunda da hem fikir olundu. Ek olarak ilerleyen dönemde bu teknolojinin tüm vergi sistemini taşıma, vergi tahsilatını otomatikleştirme ve yolsuzluğu sınırlama gibi alanlarda verimliliği artıracağına değinildi. Böylece vergi alanında Blockchain dönüşümünün ilk adımı da atılmış oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala