bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,027.15 4.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.62 3.54%
bnb
BNB (BNB) $ 604.62 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 146.53 7.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526057 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473471 6.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150274 7.48%

Avrupa Parlamentosu’nun NFT Raporu Rüşvet İddiası ile Kirlendi

Avrupa Parlamentosunun NFT Raporu Rusvet Iddiasi ile Kirlendi

Kripto para dünyasında hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Bir taraftan kripto düzenlemeleri ve CBDC‘ler üzerinde çalışmaya devam eden Avrupa Parlamentosu, son olarak gündeme ilginç bir rüşvet skandalı ile geldi.

Avrupa Parlamentosu’nun bir süredir üzerinde çalıştığı NFT politikası raporu, Avrupa Parlamento Üyesi Eva Kaili‘nin Katarlı yetkililerden rüşvet aldığı iddiasının ortaya çıkması ve yolsuzlukla suçlanması ardından rafa kaldırıldı. 

Avrupa Parlamentosunun NFT Raporu Rusvet Iddiasi ile Kirlendi 1
Avrupa Parlamento Üyesi Eva Kaili

Avrupa Parlamentosu’nun NFT Raporu Rüşvet İddiası ile Rafa Kaldırıldı

Blockchain ve türevi teknolojilerin gelişim hızı, günümüzde hem kullanıcıların hem de düzenleyicilerin hızını aşıyor. Hemen hemen her gün yeni bir şirket kurulup, yeni teknolojiler piyasa sürülürken, düzenleyicilerin çalışmaları daha bitmeden yeni gelişmeler yaşanabiliyor.

Bu noktada Avrupa Parlamentosu da geri kalan düzenleyiciler arasında. Uzun bir süredir kripto varlıklar hakkında bir çerçeve oluşturması beklenen parlamento, kısa bir süre önce MiCA‘yı onaylamıştı. Son olarak NFT’ler özelinde bir rapora yoğunlaşan parlamento çalışması, Brüksel’i kasıp kavuran Qatargate rüşvet skandalından nasibini aldı. Doğal olarak Avrupa Parlamentosu’nun NFT’lere ilişkin yasa çıkarma çabası da rayından çıktı.

Diğer taraftan Avrupalı ​​politikacıların, 13 Aralık’ta neredeyse oybirliğiyle yapılan oylamayla Kaili’nin başkan yardımcılığı koltuğundan alınmasına karar verdiğini belirtelim. S&D grubu ve ona bağlı Yunan ulusal partisi Pasok, Kaili’nin 9 Aralık’ta tutuklanmasından kısa bir süre sonra Kaili’nin üyeliğini de askıya aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala