bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,419.26 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.95 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 613.09 2.09%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526503 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47253 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152059 0.97%

Avrupa Merkez Bankası’ndan Dijital Euro Raporu

avrupa merkez bankasindan dijital euro raporu

Dünyanın dört bir yanındaki birçok merkez bankası, dijital bir para birimi (CBDC) çıkarma yolunda ilerliyor. CBDC üzerinde çalışan merkez bankalarının sayısında artış yaşanıyor. Pek çok ülke, CBDC testleri gerçekleştiriyor ya da konu hakkında düşüncelerini açıklıyor. Bir süredir dijital euro üzerinde çalışan Avrupa Merkez Bankası (ECB), konuya ilişkin bir rapor yayınladı.

Avrupa Merkez Bankası Dijital Euro ile İlgili Rapor Yayınladı

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) yayınladığı bir araştırma raporuna göre, Avrupalıların geleneksel bankalardan çıkışını önlemek için dijital euroya geçiş yapmaları gerekiyor.

avrupa merkez bankasindan dijital euro raporu

Araştırma bulgularına göre ECB, Fabio Panetta’nın dijital euro’nun kişi başına 3.000 euro ile sınırlı olmasını ve geleneksel finansta kredi vermeyi desteklemesini katılıyor.

Ancak Avrupa Birliği yetkilileri, herhangi bir nihai karar vermeden önce CBDC’lerin etkisini anlamak istiyor.

Dijital euronun banka kredisi davranışı üzerindeki etkisine dair yeni kanıtlar sunan çalışmada, gelişmiş ekonomilerin CBDC’lerle ilgili deneyimi olmadığını ve bu nedenle analizin gerçekleştirilebileceğine dair herhangi bir veri olmadığını ortaya çıkardı.

Yetkililer dijital euronun popüler olabileceğini aktarıyor. Araştırmaya göre, miktar sınırı ve ücretlendirme olmadan, dolaşımdaki CBDC miktarı yüksek olmasıyla, bankaların kredileri üzerindeki durağan durum etkilerinin de büyük olur.

Ayrıca belirtmek gerekirse, Avrupa Merkez Bankası (ECB)dijital euro projesinin soruşturma aşamasını 2023 sonbaharında tamamlamayı planladığını aktarmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala