bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,863.72 1.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,525.45 1.46%
bnb
BNB (BNB) $ 611.97 4.78%
solana
Solana (SOL) $ 186.81 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630531 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.657432 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21426 0.69%

Avrupa Merkez Bankası’ndan Dijital Euro Açıklaması

avrupa merkez bankasi dijital euro hakkinda konustu

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) hakkında çalışmalar yapmaya ve konuyla ilgili açıklamalarda bulunmaya başladı. Bu kez Avrupa Merkez Bankası‘ndan (ECB) dijital euro açıklaması geldi.

Avrupa Merkez Bankası’ndan Dijital Euro Açıklaması

Avrupa Merkez Bankası (ECB), dijital euro projesinin soruşturma aşamasını 2023 sonbaharında tamamlamayı planladığını aktardı.

avrupa merkez bankasi dijital euro hakkinda konustu 1 1

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta tarafından yazılan bir blog gönderisinde dijital euro için temel hedeflerin neler olduğu açıklandı.

Gönderide, dijital euro ile ilgili şu ifadeler yer aldı:

Dijital euro ancak Avrupalıların günlük yaşamlarının bir parçası haline gelirse başarılı olabilir. Mevcut çözümlere kıyasla değer katması gerekir.

Gönderide, tasarımın ayrıntılarını belirlemek için çok erken olduğu, ancak projenin soruşturma aşamasının 2023 sonbaharında tamamlaması planlandığı belirtildi.

Ayrıca Lagarde ve Panetta, dijital euronun bir yatırım şekli değil, bir ödeme aracı olarak tasarlandığının da altını çizdi.

Gönderide, dijital euro’nun tasarım öğelerini belirlemek için henüz çok erken olmasına rağmen, bazı hedeflerin açık olduğu belirtildi.

ECB, dijital euro projesini Haziran 2021’de başlatmış ve işletmeler için merkez bankası dijital para birimine (CBDC) yönelik iki yıllık bir soruşturmayı ekim ayında başlatmıştı. Avrupa Komisyonu, 2023’te dijital bir euro faturası çıkaracağını söylemişti.

Ayrıca belirtmek gerekirse, geçtiğimiz haziran ayında Avrupa Merkez Bankası, finansal istikrarı sağlayabilmek için dijital euro varlıklarını sınırlandırabileceği yönünde bir açıklama yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala