bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

Avrupa Merkez Bankası’ndan Dijital Euro için Yeni Adım

Dijital Euro

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, dijital Euro ihraç etmenin fizibilitesini araştırmak için halka açık istişarelerin başlatıldığını resmen duyurdu.

Christine Lagarde, 2 Ekim’de dijital Euro’nun olası ihraçına ilişkin kapsamlı bir rapor yayınladıktan sonra, ECB’nin artık bir dijital para birimine ilişkin ihtiyaçlarını ve beklentilerini değerlendirmek için daha geniş Avrupa topluluğuyla iletişim kurmaya hazır olduklarını açıkladı. Lagarde yaptığı açıklamada, “Dijital Euro sunma olasılığını değerlendirmeye başladık. Avrupalılar harcama, tasarruf etme ve yatırım yapma şekillerinde giderek daha fazla dijitale yönelirken, gerekirse dijital Euro çıkarmaya hazırlıklı olmalıyız. Bununla ilgili görüşlerinizi de duymak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Nakitin Yerini Alamaz, Tamamlayıcı Olur”

Lagarde’nin duyurusu, ECB yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta’nın Avrupa Parlamentosu’nun Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi’nde dijital Euro ihtiyacına ilişkin açıklamasının hemen ardından geldi. Panetta, “Tüm günlük işlemlerimiz için kullanabileceğimiz merkez bankası tarafından çıkarılan bir dijital para birimimiz yok. Dijital Euro bu boşluğu doldurur ve Euro banknotlarının dijital eşdeğeri olur. Nakitin yerini almaz, tamamlayıcı olur.” açıklamasında bulunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala