bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,356.24 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,099.81 0.92%
bnb
BNB (BNB) $ 560.14 1.68%
solana
Solana (SOL) $ 144.47 2.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507557 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472266 3.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154195 0.53%

Avrupa Merkez Bankası Üyesinden Şahin Açıklamalar

avrupa merkez bankasi uyesinden sahin aciklamalar

Küresel piyasalar, enflasyon ve faiz ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Avrupa’da rekor seviyelerden gerileyen enflasyon rakamları, yüzde 2’lik hedefin oldukça uzağında. Son dönemlerde kalıcı enflasyon endişeleri de gündeme gelmeye başladı. Bu durum önde gelen merkez bankası temsilcilerinin şahin açıklamalarını beraberinde getiriyor. Son olarak ECB üyesi Olli Rehn, ECB’de faiz artışlarının mart sonrasında da devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

avrupa merkez bankasi uyesinden sahin aciklamalar1

Rehn: Faiz Artışları Mart Sonrasında da Devam Etmeli

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, faiz artışlarının devam etmesi gerektiğini savundu. Rehn, faiz artırımlarının mart sonrasında da devam etmesi gerektiğini vurgularken, faizin yaz aylarında tepe noktasına ulaşmasını beklediğini ifade etti. Borsen-Zeitung’a konuşan Rehn, “Faizde sınırlayıcı seviyeye ulaşmamız ve bir süre için o seviyede kalmamız önemli” dedi. ECB Başkanı Christine Lagarde, geçen hafta yaptığı açıklamada “Faiz artırımları devam edecek” ifadesiyle keskin bir mesaj vermişti. ECB yönetim kurulu üyesi Isabel Schnabel de şahin açıklamalarda bulunmuştu. Schnabel, “Daha güçlü adım atmamız gerekebilir” demişti.

Diğer yandan bankalar Goldman Sachs, ECB’nin parasal sıkılaştırma politikasına yüzde 3,5 mevduat faizinde son vereceği öngörüsünde bulundu. Piyasalar ise faiz oranının yaz aylarında yüzde 3,7’ye kadar çıkacağını fiyatlıyor. İlk faiz indirimi ise 2024 yılının ilk çeyreğinde bekleniyor. ECB, mevduat faizi yüzde 2,5 seviyesinde bulunuyor. Enflasyon ise şubat ayında yüzde 8,5 olarak açıklanmıştı. ECB üyeleri gelecek ay yapılacak toplantıda 50 baz puanlık artış sinyali vermeye devam ediyor. Goldman da mayıs ayında 50 baz puanlık artışın masada olduğunu ancak 25 baz puanın daha büyük olasılık olduğunu açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala