bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,871.38 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,169.90 4.14%
bnb
BNB (BNB) $ 579.43 3.94%
solana
Solana (SOL) $ 151.64 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532516 2.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501732 2.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161649 6.08%

Avrupa Merkez Bankası, Sıkı Politika Vurgusunda Kararlı

Avrupa Merkez Bankasi Siki Politika Vurgusunda Kararli

Günümüz dijitalleşme çağının tam ortasında, ülkeler, şehirler ve hatta kişiler dahi hiç olmadığı kadar birbirine yakın. Doğal olarak tek tıkla verebildiğim siparişler, çok daha hızlı hareket eden, çevik bir ekonomik altyapı gerektiriyor. Ancak ne yazık ki bu denli hızlı çalışan bir ekonomi ve bu ekonomiyi düzene sokacak düzenleyici esnekliği olmadığı için ekonomik sıkıntılar git gide büyüyor.

Avrupa Merkez Bankası İcra Kurulu üyesi Isabel Schnabel ise enflasyona odaklanarak enflasyonu tekrar hedefe getirmek için faiz oranlarının “kısıtlayıcı bölgeye” taşınması gerekeceğini söyledi. 

Avrupa Merkez Bankasi Siki Politika Vurgusunda Kararli 2

Avrupa Merkez Bankası, Sıkı Politika Vurgusunu Tekrarladı

Küresel olarak günden güne artan enflasyon krizi, her alanda kendisini gösterse de fosil yakıt ve enerji söz konusu olduğunda kendisini çok daha fazla hissettiyor. Bu noktada bu kaynaklara birincil ihtiyaç duyan ülkelerde ise enflasyon ayazının çok daha soğuk hissedildiğini görüyoruz. Avrupa Merkez Bankası ise bir süredir bu yaşananlar odağına çalışmalar yürütüyor. Bir süredir sıkı politika çağrısında olan düzenleyici, bu çağrısını yineledi.

Avrupa Merkez Bankası İcra Kurulu üyesi Isabel Schnabel, 16 Aralık’ta Frankfurter Allgemeine Zeitung ile yaptığı röportajda, merkez bankasının politika aşırı tepkisi tehlikesinin “reel faiz oranları hala çok düşük olduğu için sınırlı olmaya devam ediyor” diyerek açıkladı.

Bununla birlikte Avrupa Merkez Bankası’nın dört faiz artırım dizisi üzerine düşünen Schnabel, merkez bankasının enflasyonu yüzde 2’ye geri getirmek için “gerekli olanı” yaptığını vurguladı. Ek olarak faiz artışlarının bir süre daha devam edeceğini söyleyen Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde‘ın bakış açısını da desteklemiş oldu. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala