bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,464.88 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.18 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.60 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 185.76 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628192 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648987 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219697 20.02%

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 11 Yılın Ardından Faiz Artırdı

Avrupa Merkez Bankasi 11 ECB Yilin Ardindan Faiz Artirdi

Yüksek ve artan enflasyon, merkez bankalarının birincil endişesi haline gelmiş durumda. Bu endişelerin bir sonucu olarak ise Avrupa Merkez Bankası (ECB), euro bölgesinde 11 yıldır ilk kez faiz artırımına gitti. Bu 50 baz puanlık faiz artırımı, analistlerin beklediğinden daha yüksek geldi ve AB’nin 2016’dan beri içinde bulunduğu sıfır faiz tutumunu değiştirdi.

Genel fikir, ECB‘nin faiz oranlarını 25 baz puan artıracağı yönündeydi, ancak son günlerde euro bölgesindeki tüketici fiyatlarının yükselmesi nedeniyle 50 baz puanlık bir artış gerçekleşmiş durumda.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 11 Yılın Ardından Faiz Artırdı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Faizi 50 Baz Puan Artırdı

Küresel enflasyon sorunu giderek büyümeye devam ediyor. Bu alanda en aktif ve önemli düzenleyicilerden birisi olan Fed, bir süredir faiz artırımı gerçekleştiriyor. Bu noktada her ne kadar istenildiği kadar olmasa da etkilerini göremeye başlayan ABD, beraberinde Avrupa’yı da çekti. Son olarak Avrupa Merkez Bankası da (ECB) benzer bir şekilde faiz artırımına gitti. Beklentilerin üzerinde gelen 50 bazlık artır sonrası yorum yapan Deutsche Bank analistleri, CNBC tarafından alıntılanan bir notta, yayınlanmamış enflasyon beklentilerinin ECB yetkililerini endişelendirmiş olabileceğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala