bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,992.15 3.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.52 4.81%
bnb
BNB (BNB) $ 610.42 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 145.36 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520581 4.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470517 5.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150359 7.81%

Avrupa Merkez Bankası, Dijital Euro İçin 30 Yeni Üye Atadı

avrupa merkez bankasi dijital euro icin 30 yeni uye atadi

Avrupa Merkez Bankası, yeni dijital euronun araştırılması için Dijital Euro Piyasası Danışma Grubu’na 30 üye atadı. Atanan bu üyeler, bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan potansiyel bir dijital euro tasarlama ve dağıtma konusunda Eurosystem’e tavsiyelerde bulunacak. Söz konusu olan bu proje, Avrupa Merkez Bankası tarafından Temmuz ayında başlatıldı.

Euro bölgesinin para otoritesi olan Eurosystem; Avrupa Merkez Bankası’nın Euro’yu kullanan üye ülkelerin ulusal merkez bankalarından oluşuyor.

Avrupa Merkez Bankası, geçtiğimiz aylarda bir danışma grubunun kullanıcıların ve distribütörlerin dijital euro hakkındaki görüşlerini dikkate alacağını söylediğini de hatırlatalım.

avrupa merkez bankasi dijital euro icin 30 yeni uye atadi 2

Dijital Euro Çalışmaları İçin Yeni Üyeler

Ekibe eklenen yeni üyeler özellikle; dijital euronun ödeme ekosistemine nasıl değer katabileceğinin araştırılmasına katkıda bulunacak. 30 kişilik oluşturulan grubun içerisinde; BBVA, Deutsche Bank AG, Société Générale, Avrupa Ödeme Konseyi, Stripe ve IKEA gibi kuruluşlardan üst düzey iş profesyonelleri yer alıyor.

Bununla beraber, dijital euronun araştırma aşaması 24 ay sürecek. Ayrıca tasarımı ve dağıtımıyla ilgili kilit konular ele alınacak. Belirtmek gerekirse, Avrupa Merkez Bankası yeni dijital euronun ne zaman yayınlanacağına henüz karar vermedi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala