bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,353.44 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.67 3.41%
bnb
BNB (BNB) $ 535.76 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 132.88 3.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494809 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444605 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147597 6.15%

Avrupa Merkez Bankası CBDC İçin Amazon İle Çalışacak

avrupa merkez bankasi cbdc icin amazon ile calisacak

Avrupa Merkez Bankası Blockchain temelli dijital euro projesi için çalışmalarını hızlandırıyor. Avrupa Merkez Bankası, dijital euro uygulamalarını prototipleştirmek adına aralarında Amazon’un da olduğu bazı şirketlerle birlikte çalışacağını açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası Dijital Euro’nun Prototipleştirmesine Başladı

Avrupa Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamada, dijital euro çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Avrupa Merkez Bankası açıklamasında dijital euro için kullanıcı arayüzünün geliştirilmesine yardımcı olunması için beş şirketin seçildiğini belirtti. Seçilen şirketler arasında, piyasa değerine göre dünyanın en büyük e-ticaret şirketi olan Amazon ve 31 banka ve kredi kuruluşundan oluşan bir grup olan Avrupa Ödemeler Girişimi de yer alıyor.

avrupa merkez bankasi cbdc icin amazon ile calisacak 2

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 54 başvuru arasından seçilen diğer katılımcıların, çeşitli kullanımları test etmek için gereken “belirli yetenekleri” karşıladıkları için İspanya merkezli çok uluslu CaixaBank ve Fransa merkezli ödeme platformu Worldline ve İtalya merkezli ödeme odaklı banka Nexi’nin olduğu belirtildi.

ECB, merkez bankası tarafından nakde alternatif olacağını söylediği dijital euro ihraç edip etmeme konusunda iki yıllık bir araştırma süreci içinde. Henüz bir nihai karar alınmamış olsa da Avrupa Birliği içindeki kişisel ödemelerin kolaylaştırılması adına dijital euro projesine sıcak bakıldığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala