bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,545.83 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.13 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 607.16 0.40%
solana
Solana (SOL) $ 157.31 1.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547643 0.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.499699 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162027 2.17%

Avrupa Merkez Bankası, Bitcoin Uyarısı Yayımladı

avrupa merkez bankasi bitcoin uyarisi yayimladi

Dünyanın en büyük otoritelerinden birisi olan Avrupa Merkez Bankası, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında açıklamalar yapmaya devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamada Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında uyarılarda bulunuldu.

Avrupa Merkez Bankası Kripto Para Risklerine Karşı Uyardı

Avrupa Merkez Bankası son açıklamasında, kripto para piyasasının büyümesinin, yatırımcılar için daha fazla risk getirebileceğine, bununla birlikte son zamanlarda yaşanan olayların ardından devletlerin kripto para düzenlemelerinde aceleci davranması gerektiğine değindi.

Avrupa Merkez Bankası’nın finansal istikrar incelemelerinden önce yayımlamış olduğu raporda belirttiği üzere, kripto para birimi finansal kurumlar arasında giderek çok daha popüler hale geliyor ve bu da küresel finansal sisteme ek riskler doğurabilme potansiyeli taşıyor. Daha önce de Avrupa Merkez Bankası raporlarında da ele alınmış olan kripto para birimlerinde yaşanan oynaklıkların finansal sistem üzerinde çok az etkisi bulunuyor ya da hiç etkisi bulunmuyor.

avrupa merkez bankasi bitcoin uyarisi yayimladi 2

Yapılan açıklamada ayrıca düzenleyiciler tarafından yürütülecek olan araştırma ve geliştirme çabalarına göre kripto para birimlerinin finansal sistemler üzerindeki etkisi minimuma indirgenebilir. Finansal piyasaların günümüzde küreselleşmesiyle birlikte, dijital varlıklar finansal sistemlerini doğrudan etkiliyor ve küresel etkenlerin düzenlenmesi için hızlı aksiyon alınması gerekiyor. Son olarak Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde bugün yaptığı açıklamada, kripto varlıkları değersiz olarak nitelendirdiğini dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala