bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,517.29 0.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.51 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 613.25 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 145.31 1.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525289 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47098 0.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151651 0.55%

Avrupa Komisyonu CBDC Mevzuatı için Kolları Sıvadı

Avrupa Komisyonu CBDC Mevzuati icin Kollari Sivadi

Kripto para düzenleme çalışmaları son hız devam ederken oldukça önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yakın zamanda Avrupa Birliği MiCA‘yı onaylamış ve oldukça kritik bir adım atmıştı. Son olarak Avrupa Komisyonu‘nun yakında bir merkez bankası dijital para birimine (CBDC) ilişkin mevzuat önereceği ortaya çıktı.

Avrupa Komisyonu CBDC Mevzuati icin Kollari Sivadi 2

Avrupa Komisyonu CBDC Mevzuatı için Araştırma Yapıyor

Kripto paralar küresel olarak bir düzenleme döneminden geçiyor. Ancak ülkelerin, net bir kripto çerçevesi oturabilmiş değil. Bu noktada küresel düzenleyiciler üzerindeki baskı da artmış durumda. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ise konuyla alaklı olarak bir açıklamada bulundu. Yakın zamanda bir CBDC çalışmasının yapılacağını belirten Lagarde, vatandaşlar ve işletmeler için dijital bir euro sağlayan yasal bir çerçeveye doğru önemli adımlar atıldığını belirtirken, Avrupa Komisyonu’nun “yakında” bir dijital euro ile ilgili yasa taslağı ile çıkacağını söyledi. Lagarde şunları ekledi:

“Dijital euro için yasal bir çerçevenin zamanında kabul edilmesi, tüm paydaşlara olası girişe hazırlanmaları için gerekli yasal kesinliği verecek ve güçlü bir siyasi destek sinyali gönderecektir. Avrupa Komisyonu’nun kısa süre içinde önereceği dijital bir euro kurulmasına yönelik yasama teklifini dört gözle bekliyorum”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala