bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,720.95 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,584.21 0.24%
bnb
BNB (BNB) $ 586.79 1.49%
solana
Solana (SOL) $ 186.24 0.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622036 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651727 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213862 16.99%

Avrupa Bölgesi, Ağustos 2022 Enflasyon Oranını Açıkladı

avrupa bolgesi eylul 2022 enflasyon verisi aciklandi

Avrupa bölgesi ağustos ayı enflasyon verisi açıklandı. Avrupa bölgesi enflasyon oranı beklentiler doğrultusunda yıllık 9.1, aylık 0.6 olarak açıklandı. Hatırlatmak gerekirse 13 Eylül tarihinde ABD yıllık enflasyonunu 8.3 olarak açıklamıştı. Aylık bazda ise enflasyon oranı ise yüzde 0.1 olarak belirlenmişti.

Avrupa Bölgesi Ağustos Enflasyon Oranı Yüzde 9.1

Küresel enflasyon problemi tüm hızıyla artmaya devam ederken gözler ülkelerin düzenleyicilerine çevriliyor. Ayrıca birçok ülkede önemli bir sorun hâline gelen yükselen enflasyon, piyasalar üzerindeki baskısını artırmaya devam ediyor. Son olarak Avrupa bölgesi enflasyon verileri açıklandı. Bununla birlikte ağustos ayı çekirdek tüketici fiyat endeksi yüzde 0.5 olarak açıklanırken, ağustos ayı enflasyon oranı yüzde 0.8 olarak kaydedildi. 

avrupa bolgesi eylul 2022 enflasyon verisi aciklandi

Küresel olarak hızla yükselmeye devam eden enflasyon oranları, bütün ülkeleri kırmızı alarma geçirmiş durumda. Fed düzenli olarak faiz artırımı politikası izlerken, diğer birçok ülke de ABD’yi takip ediyor. Aynı şekilde Avrupa bölgesinde de beklentileri karşılayarak yüzde 8.1’e ulaşan enflasyon oranı, geçtiğimiz yıl 7.4 seviyesindeydi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti. Lise yıllarında araştırmacı ve sorgulayıcı yanını keşfederek gazeteci olmaya karar verdi. 2021 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun olan Esra Bayram aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde okuyor. Üniversite hayatında geçimini sağlamak için çeşitli meslek kollarında yarı zamanlı olarak çalışan Esra, bu dönemde kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendi. Üniversite eğitimine devam ederken müziğe olan ilgisi ona bu alanda web sitesi oluşturmaya yönlendirdi. Kendi hazırladığı müzikle ilgili içerikleri bu sitede yayınladı. Aynı zamanda ukulele ve gitar çalmayı öğrenen Esra, boş vakitlerinde müzik aleti çalmayı öğreniyor. Esra Bayram, ulusal ve yerel birçok medya kuruluşunda stajını tamamladıktan sonra Bitcoin ve kripto varlık (dijital para birimleri) odaklı en son haberleri, en yararlı analizleri ve gelişmeleri takip ettiğiniz kapsamlı bir platform olan BTCHaber'de içerik editörlüğü yapmaya başladı. Dijitalleşen dünya ile birlikte dijital paraların öneminin giderek artması sonucunda kripto varlık sektörünün geleceğinin farkında olan Esra, kripto varlık ekosistemini yakından takip ediyor ve bu konuda uzmanlaşmak adına araştırmalar yapıyor. Müzik dinlemeyi, dergi ve kitap okumayı, yürüyüş yapmayı, bisiklete binmeyi, yabancı dizi ve film izlemeyi seven Esra şu sıralar daha çok kripto varlık ekosistemine yönelik kitaplar okuyor. Esra, iyi gözlem ve analiz kabiliyetine sahip biri olarak severek yöneldiği iletişim, medya alanında kendini olabildiğince geliştirmek istiyor. İş disiplini yüksek ve her daim öğrenmeye açık bir kişiliğe sahip olan Esra, meslek ilkelerine ve ahlakına uygun habercilik yapmaya özen gösteriyor. İletişim ve medya alanındaki deneyimlerini dergilik sektörüne taşıyarak, ilerde kendi dergisini çıkartmayı hedefliyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala