bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,200.74 0.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,175.19 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 605.95 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 154.36 0.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545718 2.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.518496 1.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158415 1.19%

Avrupa Birliği’nden Stablecoin Hamlesi

avrupa birliginden stablecoin hamlesi

Geçtiğimiz aylarda yaşanan Terra Blockchain ağındaki olayların ardından, Terra’nın stablecoin’i UST’nin çöküşü hükümetlerin stablecoin düzenlemelerini hızlandırmıştı. Avrupa Birliği’nin bir süredir üzerinde çalıştığı AB dijital varlık çerçevesinden yeni bir stablecoin hamlesi geldi.

AB Dijital Varlık Çerçevesinden Stablecoin Kısıtlaması Kalktı

Avrupa Birliği yetkilileri, en son sürümde yer alan stablecoin savunucuları için büyük bir kazançla dijital varlıkları yönetmek için kapsamlı bir çerçeve oluşturulması adına bir sonraki adım atıldı. Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, kural koymanın son hali olması beklenen kripto varlıkları (MiCA) düzenlemesinde piyasaların yeni bir taslağı, AB içinde ABD dolarına sabitlenmiş belirteçlerin kullanımına ilişkin sınırlamaların kaldırıldığını gösteriyor.

avrupa birliginden stablecoin hamlesi 2

Dijital varlık endüstrisi lobicileri, Avrupa’da kripto para ticareti için istenmeyen sonuçlara yol açabileceğini savunarak düzenlemedeki bu dilden endişe duyuluyordu. Kesinleştiğinde, kural koyma Avrupa’daki dijital varlık endüstrisine bağlayıcı korkular yerleştirecek. AB prosedürü uyarınca, belge üye ülke dillerine çevrilecek. Stablecoin’ler için hükümlerin Ocak 2024’te, hükümlerin geri kalanının ise Haziran 2024’te yürürlüğe girmesi bekleniyor. Blockchain for Europe lobi grubu düzenleyici işler başkanı Tommaso Astazi, “Ticaret işlemlerinin bu eşiklere ulaşmak için sayılmayacağı artık açık. Avrupa’daki kripto para birimleri için tüm ticaret piyasası için gerçek bir sorun olabilirdi.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala