bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

Avrupa Birliği Stablecoin’lere Önemli Sınırlamalar Getirmek İstiyor

Avrupa Birligi Stablecoinlere Onemli Sinirlamalar Getirmek Istiyor 2

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin maliye bakanları AB’nin stablecoin’ler üzerinde önemli kısıtlamalar getirmesi çağrısında bulunuyor.

Reuters’e göre, bu çağrıyı bu hafta sonu Berlin’de düzenlenen bir AB etkinliğinin ilk gününde Fransa, Almanya, İspanya, Hollanda ve İtalya’dan yetkililer yaptı. Reuters, Alman Maliye Bakanı Olaf Scholz’un, düzenleyici gerekliliklere uymadıkları sürece stablecoin’lerin blokta faaliyet göstermesine izin verilmemesi gerektiğini savunduğunu yazdı.

Fransız Maliye Bakanı Bruno Le Maire “Merkez bankası, yani ECB, para birimi ihraç etmesine izin verilen tek bankadır. Ve bu noktada, sözde Libra projesi de dahil olmak üzere herhangi bir proje tarafından tehlikeye atılamayacak veya zayıflatılamayacak önemde bir şeydir.”dedi.

Euractiv’in yakın zamanda yayınladığı bir raporu, bu önlemlerin neye benzeyebileceğine dair ipuçları verdi, ki projenin en azından taslak aşamasında olduğunu söylemek mümkün. Perşembe günü sızdırılan taslak belgeleri gerekçe göstererek, Avrupa Birliği’ndeki kripto para birimiyle ilgili faaliyetleri denetlemek için “ulusal ve Avrupalı ​​otoritelerden” oluşan bir denetim grubunun oluşturulacağı bildirildi.

Habere göre dijital paranın sözde “önemli” biçimlerinin Avrupa Bankacılık Otoritesinin himayesinde düzenleneceğini ve onun kurallarına tabi olacağını söyledi. Yine de denetim organı, devlet ve AB düzeyinde mali otoriteleri içeren daha geniş bir gözetim çerçevesinin bir bölümünü oluşturacaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala