bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

Avrupa Birliği Rusya’ya Yüksek Değerli Kripto Hizmetleri Sunmayı Yasaklıyor

avrupa birligi rusyaya yuksek degerli kripto hizmetleri sunmayi yasakliyor

Uzun süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşında Rusya cephesine birçok yaptırım haberleri geliyor. Bu kez Avrupa Birliği üyeleri, Ukrayna savaşına yanıt olarak uygulanan beşinci yaptırım paketinin bir parçası olarak Rusya’ya yüksek değerli kripto varlıkların ve hizmetlerin sağlanmasını yasaklamayı kabul etti.

Avrupa Birliği’nden Rusya’ya Kripto Para Yasağı

Avrupa Birliği üye ülkeleri bugün, Ukrayna savaşına yanıt olarak uygulanan beşinci yaptırım paketinin bir parçası olarak, Rusya’ya yüksek değerli kripto varlık hizmetlerinin sağlanmasını yasakladı.

avrupa birligi rusyaya yuksek degerli kripto hizmetleri sunmayi yasakliyor 2

Avrupa Komisyonu, söz konusu tedbirin mevcut kısıtlamalardaki potansiyel boşlukların kapatılmasına katkıda bulunacağını söyledi. Bunun yanında dört Rus bankasına yönelik yasaklar, kömür ithalatı ve oligarklara serveti gizleyen tröstler hakkında tavsiyeler sunmanın yanı sıra duyuruldu.

AB Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre, önlemler kripto cüzdanlarına para yatırma yasağını genişletiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde kısa süre önce, çok az kanıta rağmen kripto paranın yaptırımlardan kaçmak için kullanıldığı konusunda da bir uyarı da bulunmuştu.

Son olarak belirmek gerekirse Rusya Merkez Bankası, politika faizini 11 Nisan itibarıyla 300 baz puan indirerek yüzde 17’ye çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala