bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,421.80 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,216.08 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 609.05 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 156.51 0.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.549659 1.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.502085 3.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160322 0.86%

Avrupa Birliği Düzenleyicileri, Kripto Kayıplarına Karşı Uyardı

avrupa birligi duzenleyicileri kripto kayiplarina karsi uyardi1

Avrupa Birliğinin üç mali düzenleyicisi kripto piyasalarındaki riske dikkat çekti. Avrupa Birliği düzenleyicileri, kripto yatırımcılarının kripto para birimleri satın almadan önce incelemeleri için bir kontrol listesi yayımladı.

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) ve Avrupa Sigorta ve Mesleki Emeklilik Otoritesi (EIOPA) tarafından yapılan açıklamada, kripto reklamlarına dikkat edilmesi çağrısı yapıldı.

90252380 – stack of bitcoin coins on eu flag. situation of bitcoin and other cryptocurrencies in european union concept. 3d rendering

Metinde “Bitcoin gibi spekülatif kripto varlıklarını yakalamanın getirdiği yüksek riskler”den söz edildi.

Düzenleyicilerin altı maddelik kontrol listesi, olası kripto yatırımcılarını paralarını yatırmak istedikleri ürün ve hizmetleri araştırmaya ve ilişkili şirketlerin kara listeye alınıp alınmadığını kontrol etmeye teşvik etti.

Avrupa Birliği Düzenleyicileri, Kripto Dolandırıcılığına Dikkat Çekti

Yatırımcıları tüm varlığını kaybetmeleri olasılığına karşı uyaran düzenleyiciler, “Tüketiciler bu varlıkları satın alırlarsa yatırdıkları paranın tamamını kaybetme olasılığıyla karşı karşıya kalırlar” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, “Tüketiciler, özellikle gerçek olamayacak kadar iyi görünen vaat edilen hızlı veya yüksek getirilere karşı özellikle dikkatli olmalıdır.” cümlesi de metinde dikkat çeken bir diğer nokta oldu.

Düzenleyicilerin uyarısı, sosyal medyada kripto reklamları yayınlayarak para kazanan ünlüleri hedef aldı. Buna örnek olarak Kim Kardashian ve boks efsanesi Floyd Mayweather dava ile karşı karşıya kalan ünlülerden olmuştu.

Dolandırıcılar, Rusya‘nın saldırısından sonra Ukrayna‘ya kripto para birimleriyle fon bağışlamaya çalışan insanları da kandırmaya çalışmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala