bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,691.94 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.11 1.34%
bnb
BNB (BNB) $ 583.20 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 188.08 0.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62277 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64735 0.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223465 12.03%

Avrupa Birliği Blockchain Altyapı Planını Devreye Alıyor

Avrupa Birligi Blockchain Altyapi Planini Devreye Aliyor

Blockchain teknoloji tüm hızıyla gelişirken küresel aktörler tarafından da benimsenmeye devam ediyor. Bir taraftan kripto para sektöründeki gelişmeleri takip ederek düzenlemeler üzerine çalışan Avrupa Parlamentosu, son olarak Dijital On Yıl politika programını oyladı. Bu program kapsamında Blockchain altyapı planı da yer alıyor.

Avrupa Birligi Blockchain Altyapi Planini Devreye Aliyor 2

Avrupa Birliği Blockchain Altyapı Planı için Onayı Verdi

Avrupa Parlamentosu, işletmelerin ve kamu hizmetlerinin çalışmalarını dijitalleştirmesine yardımcı olacak ve Blockchain tabanlı bir altyapı için destek sözü veren Dijital On Yıl politika programı oy çoğunluğu ile kabul etti. Yapılan genel kurul toplantısında 25 çekimser oyla 22’ye karşı 529 oyla kabul edildi.

Politika dosyası, Avrupa Birliği’nin 2030 için dijitalleşme hedeflerine ulaşma adımlarını belirliyor. Hedefler arasında ortak veri altyapısı oluşturmak, 5G internet koridorlarını kullanıma sunma ve Blockchain ile web3 çözümlerine yatırım yapma gibi önemli adımlar yer alıyor.

Konu hakkında konuşan AB Komisyonu sözcüsü, “Bu program, teknolojiyi çevre dostu bir şekilde kullanan sınır ötesi kamu hizmetlerini desteklemeyi amaçlıyor” dedi.

Son olarak Avrupa Birliğinin bu planları arasında sınırlar ötesi ödemeler için Blockchain’in kullanımının da yer aldığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala