bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,781.89 0.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,259.76 3.07%
bnb
BNB (BNB) $ 608.88 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 158.28 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.549069 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.506303 0.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161682 2.80%

Avrupa Birliği, Bitcoin Sınırlama Hükmünden Vazgeçti

avrupa birligi bitcoin sinirlama hukmunden vazgecti

Avrupa Birliği Bitcoin gibi kripto varlıklar hakkında hazırladığı MiCA tasarısında, iş kanıtı maddesi olmadan bir sonraki aşamaya geçiyor.

Düzenleyici paket, Bitcoin gibi kriptoların kullanımını kısıtlamaya çalışan iş kanıtına dayalı hüküm taslağın dışına çıkarıldı.

AB milletvekilleri, dijital varlıklar için önerilen dönüm noktası niteliğindeki mevzuat için müzakere ediyor. Mevzuatın iş kanıtı (Proof Of Works) kripto para birimlerini içermeyen hali haftaya görüşülecek.

AB Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi (ECON) üyesi Stefan Berger, MiCA ile ilgili müzakerelerin önümüzdeki hafta başlayacağını söyledi.

Söz konusu hüküm, 14 Mart’ta yapılan yakın bir komite oylamasında reddedilmişti.

Avrupa Birliği Bitcoin İle İlgili Yasada Diğer Kripto Varlıkları Da Tartışıyor

AB yetkilileri ayrıca, MiCA paketine NFT’ler ve DeFi’ler dahil edilmesinin yanı sıra hangi AB kurumlarına kripto alanı üzerinde denetim yetkisi verilmesi gerektiği gibi bir dizi konuyu da tartışıyor.

Stefan Berger, yasayı önceden tam bir parlamento oylamasına götürmek için son bir girişimde bulunacaklarına dair endişelerini dile getirdi. Berger’e göre, göreve itiraz etmek için son tarih Perşembe günü gece yarısı sona erdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala