bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,351.85 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,569.54 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 610.60 3.81%
solana
Solana (SOL) $ 186.38 0.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617905 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645228 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216061 7.60%

Avalanche Blokzinciri Üzerinde Çalışan Oyun: Avaxtars

avaxtars avalanche blokzinciri uzerinde calisan oyun

Avalanche blokzinciri üzerinde Avaxtars adlı web tabanlı bir oyun geliştirildi. Geçtiğimiz Mart ayında geliştirilen oyunun yaratıcıları arasında Ahmet Usta, Mesut Çevik ve Ozan Okçora yer alıyor. 

Bir Webrazzi haberine göre, Avalanche üzerinde çalışan Avaxtars adlı oyun, kullanıcılara AVAX ile ödeme yaparak istenilen karakteri satın almaya olanak tanıyor. Karakterlerin tümümün NFT’lerden oluştuğu oyun, aynı zamanda karakteri kendi kişisel cüzdanınızda taşımanıza izin veriyor. 

avaxtars avalanche blokzinciri uzerinde calisan oyun 2

İlk 10 bin karakter satışının ardından, oyuna özel AVXT adında bir token sistemi yaratılacak. Avaxtars ekibi, bir karakterin yaklaşık olarak 70 AVAX karşılığında satıldığını aktardı. 

Avaxtar, dijtal olarak oluşturulmuş bir avatarı temsil ediyor. Her avatarın görüntüsü IPFS’ye kaydediliyor ve Avalanche ağına ERC-721 token’ı olarak kaydediliyor. Her avaxtar için dijital bir genetik kod kullanılıyor ve bu genetik kodların karma değeri oluşturularak her avaxtar’ın birbirinden farklı olması sağlanıyor.

Sahiplerine bağlı olan avatarın maliyeti kullanıcılar tarafından karşılanıyor. Kullanıcıların sahip olmak istedikleri avaxtar konusunda ise herhangi bir sınırlama bulunmuyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala