bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,527.29 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.25 2.22%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530095 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478403 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152554 6.07%

Avalanche’den Banff 5 Yükseltmesi

avalancheden banff 5 yukseltmesi

Avalanche geliştiricileri Blockchain ağının Go programlama dilindeki yazılım uygulaması olan AvalancheGo’yu Banff 5’e yükselttiğini açıkladı.

Avalanche Banff 5 Neler Getiriyor?

Avalanche Warp Messaging olarak bilinen Avalanche tabanlı alt ağlar için bir iletişim protokolü sunduğundan, yükseltme Avalanche ağı için kritik bir öneme sahip. Bu yeni yükseltme Avalanche Blockchain ekosistemini geliştiriciler için daha kullanışlı hale getirmek amacıyla alt ağların verileri ve kripto varlıklarını birbirleriyle paylaşmasına izin veriyor.

Söz konusu yükseltmeden önce Avalanche, geliştiricilerin Go ve Rust programlama dillerinde farklı kullanım durumları için özel Blockchain ağları ya da alt ağlar yazmasına hali hazırda izin veriyor. Ancak alt ağlar, şimdiye kadar karmaşık köprü sistemleri kullanılmadan birbiriyle iletişim kuramıyor ve bu nedenle büyük ölçüde birbirlerinden izole kalıyor.

avalancheden banff 5 yukseltmesi 2

Banff 5’in varlıkları ya da verileri farklı alt ağlar arasında aktarmak için alt ağlar arasında “kusursuz yerel iletişim” olarak ifade edilen şeyi etkinleştirmek için Avalanche Warp Messaging ile birlikte geliyor.

Yükseltme, bireysel alt ağ projelerinin kendi köprülerini dağıtma ve yönetme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Avalanche ekibi tarafından yapılan açıklamada, mekanizmanın aynı zamanda token’lerin zincirler arası staking gibi yeni kullanım durumlarına da kapı açma potansiyeline sahip olduğu belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala