bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 4.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.91 3.26%
bnb
BNB (BNB) $ 550.24 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 140.27 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502401 2.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455844 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151042 2.77%

Avalanche Summit’te Türk Projeleri ve Amber Group’un Türkiye Hedefleri

Barselona’da gerçekleşen Avalanche Summit 2022 etkinliğinde son gün de geride kalırken küresel olarak birçok önemli isim de konuşama ve sunumlarını tamamladı. Etkinlikle Türkiye’den de birçok isim yer alırken, Amber Group’un Bölgesel Büyüme Lideri Başak Burcu Yiğit de sorularımızı cevapladı. Etkinlikteki Türk katılımcı sayısına değinen Burcu Yiğit, şu ifadelere yer verdi:

“Bu etkinlikten İnanılmaz memnunuz. En çok mutlu eden ise burada çok fazla Türk’ün olması oldu. Burada Türk’ü projeleri ile birlikte görmez bizi de çok gururlandırdı. Umarım Avalanche ekosistemi daha da ileriye gidecek.”

Yakın zamanda 3 milyar dolarlık değer ulaşan Amber Group, kripto konusunda büyük atılımlar yapmaya devam ediyor. Biz de Başak Burcu Yiğit’e Amber Group ile olan macerasını sorduk. Amber Group‘un Türkiye için güzel planları olduğunu belirten Burcu Yiğit, şunları paylaştı:

Avalanche Summitte Türk Projeleri ve Amber Groupun Türkiye Hedefleri2
Amber Group Bölgesel Büyüme Lideri Başak Burcu Yiğit

“Şu anda Whale Fin’in ürünü olan bir Wallet’ımız var. Türkiye’de bu ürünün kullanımını yaymayı planlıyoruz. Birçok sektörel müşteri ve varlık yönetimi kısımlarına da yönlendiren Amber Group, bu noktada kendisini bir kripto bank olarak konumlandırıyor. Türkiye’ye de güzel yatırımlar olacak, şimdilik yavaş yavaş ilerliyoruz.”

Elbette İstanbul Blockchain Women’ın yönetim kurulunda yer alan Burcu Yiğit’e Blockchain Women’ın geleceği hakkında neler planladıklarını sormazsak olmazdı. Yakın zamanda gerçekleştirilen NFT sergisi ile oldukça güzel adımlar attıklarını belirten Burcu Yiğit, şu detaylara yer verdi:

“Geçtiğimiz iki haftada Türkiye’nin ilk tematik NFT ve dijital art sergisini gerçekleştirdik. Sanatçılar ve teknoloji önderleri ile birlikte orada müthiş bir merkez kurduk. Bu organizasyonu daha ileri boyutlara taşımak istiyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala