bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 4.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.91 3.26%
bnb
BNB (BNB) $ 550.24 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 140.27 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502401 2.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455844 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151042 2.77%

Avalanche Summit 2022’ye GameFi Damga Vurdu

LAI 1

Blockchain sektöründe yakından takip edilen Avalanche Summit 2022 tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlik süresince birçok proje kendine yer bulurken, en dikkat çeken sektör arasında şüphesiz GameFi yer aldı. Avalanche Blockchain ağı üzerine kurulu birçok oyun, gelecekteki oyuncuları ile buluştu. Oyunlar için özellikle ayrılan panelde, birbirinden eğlenceli birçok oyun sergilendi.

Crabada

Oyunlar için özel panelde yer alan ilk oyun olarak karşımıza Crabada çıktı. Crabada, Hermit-Yengeçlerle dolu bir Denizaltı dünyası temasına sahip Blockhain tabanlı bir oyun. Oyunun Play2Earn yapısı sayesinde Crabada’lar, kripto para kazanmak için yetiştirilebiliyor ve oyunlarda kullanılabiliyorlar.

Oyun için token’a sahip olan Crabada, yerel token olarak CRA’yı kullanıyor. Toplam arzı 1 milyon adet olan CRA‘nin yüzde 13’ü stake ödüllerine ayrılırken, yüzde 30 kadarlık bir kısım oyuncuların para kazanması için ayrılmış durumda.

Axie Infinity’de olduğu gibi oyuncuların 3 Crabada’dan oluşan takım kurarak oyun içi para birimini kazandıkları oyun, oyuncularına oldukça cömert ödüller de vadediyor.

Ascenders

Oyun içi dinamik ve grafikleri ile en dikkat çekici projelerden birisi olan Ascerders, oyuncularına savaş, keşfet ve inşa et mottosuyla keşfedilmeyi bekleyen Avalanche Blockchain ağı tabanlı bir dünya vadediyor.

Oyun içi AGC olarak adlandırılan yerel token’ına sahip olan oyun, yanında GG olarak adlandırılan yardımcı bir token’a da sahip. Bu konuda GG’yi Axie Infinifty‘nin SLP’si ile benzetebiliriz.

2022’nin son çeyreyinde oyun içi arazı satışlarına başlamayı planlayan Ascenders, oyuncuların merakla beklediği oyunlar arasında yerini almışa benziyor.

FOdsAbCXoAAwOfE

Shrapnel

Blockchain tabanlı oyunlarda FPS tarzını isteyen oyunculara hitap eden Shrapnel, NFT‘ler ile silah koleksiyonu yapmaya seven oyuncuları buluşturmayı hedefliyor.

Shrapnel, Unreal Engine 5 üzerine kurulu Web3 savaş oyunu olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ancak projenin öne çıktığı nokta şüphesiz geliştirici ekibinde yatıyor. Öyle ki proje ekibi HALO, Call of Duty, Westworld ve çok daha fazlasına sahip tecrübeli bir takıma sahip.

FOdvo8hXMAsPsot

Castle Crush

Bir diğer Avalache Blockchain ağı üzerine kurulu oyun projesi ise en iyi 10 mobil yayıncıdan biri olan Wildlife Studios’dan geldi.

Oyuncuların rakip kalelere saldırırken kaleler inşa ettikleri ve çok oyunculu bir strateji mobil oyunu olan Castle Crush, Avalanche versiyonunu sundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala