bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,370.25 3.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.10 3.36%
bnb
BNB (BNB) $ 608.08 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 147.61 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525857 4.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477096 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151553 6.58%

Avalanche Ağında Kısa Süreli Kesinti!

Avalanche Aginda Kisa Sureli Kesinti

Avalanche (AVAX) ağında yeni yazılım hatalarından kaynaklı kısa süreli kesinti yaşandı. AVAX‘ın X ve C zincirlerinde blok üretimi kesintiye uğradı. C-Chain bir saatlik kesintinin ardından aktif hale gelirken, X-Chain’deki sorun ise bir süre daha devam etti.

Avalanche‘ın DeFi topluluğuna ev sahipliği yapan C-Chain’de akıllı sözleşmeler bulunuyor. C-Chain, Metamask ile birlikte kullanılıyor. X-Chain ise değişim zinciri olarak biliniyor ve fon gönderiminde kullanılıyor.

Avalanche Aginda Kisa Sureli Kesinti2

Avalanche Ağında İşlemler Durdu

Zincir üstü verilere göre X-chain’de ağ kalitesinde düşüş devam etti. Ağda kısıtlı sayıda işlem gerçekleştirildi. Ağdaki sorun doğrulayıcıların yüzde 90’ından fazlasının AvalancheGo güncellemesine geçmesinin ardından gerçekleşti. Avalanche ağında yaşanan sorun doğrulayıcıların geliştirme çalışmalarıyla çalışmalarıyla yeniden eski haline döndü.

Ava Labs kurucularından Kevin Sekniqi, ağın kesintiye uğramadığını bildirdi. Sekniqi’ye göre ağda bir saatten uzun süren bir kararsızlık yaşandı. Upbit ve Bithumb ise Avalanche’te para yatırma ve çekme işlemlerinin askıya alındığını duyurmuştu.

Avalanche‘ta yaşanan kesinti akıllara Solana’yı getirdi. Solana ağı, son olarak şubat ayında kesintiye uğramıştı. İki kere yeniden başlatılan Solana ağında işlemler eski haline geldi. Solana kurucu ortağı Anatoly Yakovenko da ağ güvenilirliğini ve çalışma süresini için iyileştirmeler yapılacağını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala